Kolsuz bacaksız bombayla dolaştı

Trabzon sokaklarında iki terör örgütü üyesi bomba ve silahla dolaşmış

Silah ve Bombayla Dolaştı

ATATÜRK Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu belirlenen DEAŞ terör örgütü üyesi Ahmed Çatayev'in Trabzon'da el bombası ve silahla gezdiği ortaya çıktı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve Of'ta çıkarıldığı nöbetçi hakim tarafından tutuklanan Ali kod ismini kullanan Gocha Saginadze, polis sorgusunda evinde misafir ettiği Ahmed Çatayev ve Ebu Hureyr adlı iki DEAŞ üyesinin faaliyetlerini anlattı.

Silahlıyken Fotoğraf Çektirdi

GOCHA Saginadze "Çatayev ve yanında bulunan Ebu Hureyr ile Of Belediye binasının yanında buluştum. Birlikte benim eve geçtik. Yemek yerken silahlarını ve mühimmatlarını görünce, eşimle birlikte odaya geçerek fotoğraf çekildik. Fotoğraf öncesinde ben İslami kıyafetlerimi eşim ise çarşaf giydi. Daha sonra mühimmatı ve silahları geri verdim. Onlarda gece yarısı Suriye'ye gitti" dedi. Sınır dışı edilen Mariami Vashakmadze ise eşinin eve gelen iki kişiyle kapalı kapılar ardından sessiz konuştuğunu söyledi.

ATATÜRK Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu belirlenen Ahmed Çatayev'ın Türkiye'de el bombası ve silahla gezdiği ortaya çıktı. Trabzon'da tutuklanan Ali kod ismini kullanan Gocha Saginadze, polis sorgusunda evinde misafir ettiği DEAŞ üyesinin faaliyetlerini anlattı.

81 İL EMNİYETİ UYARILMIŞTI

Gürcistan'da DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçen hard disklerde Türkiye'deki Rusya temsilciklerine yönelik eylem yapılacağı bilgisi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü alarma geçirdi. Sarp Sınır Kapısı'ndan veya Artvin kırsalından bölgeye geçiş yapacak teröristlere yönelik çalışma yapılması istedi. Yapılan çalışmalar sonucunda Trabzon'da düzenlenen operasyonlarda Gürcü uyruklu karı koca çift gözaltına alındı. Gözaltına alınan Gocha Saginadze tutuklanırken eşi Mariami Vashakmadze sorguya alındı.

BOMBAYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Gürcistan'da düzenlenen operasyonda öldürülen Ahmed Çatayev'i evinde misafir ettiği belirlenen Gürcü uyruklu Gocha Saginadze, "Çatayev ve yanında bulanan Ebu Hureyr ile Of Belediye binasının yanında buluştum. Evime gelen Çateyev ve arkadaşının silahlarını ve mühimmatlarını görünce, eşimle birlikte fotoğraf çektirdik. Fotoğraf öncesinde ben İslami kıyafetlerimi eşim ise çarşaf giydi. Daha sonra mühimmatı ve silahları geri verdim" dedi. Gocha Sagİnadze, gece yarısı evden çıkın iki kişinin Suriye'ye gittiğini söyledi.

SON OPERASYONDA HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirten Gocha Saginadze, eşinin ise Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığını belirtti. Rize Recep Tayyip Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü fakat eğitimini yarıda bıraktığını belirten Gocha Saginadze, "Şikayet üzerine sınır dışı edildikten sonra Türkiye'ye Artvin üzerinden girdim. Of'a yerleştim. Eşimi de Of'a çay toplama işlerinde çalışmak üzere çağırdım" diye ifade verdi. Bu arada Rus hapishanesinde kolunu Gürcistan'da ise bacağını kaybeden Ahmed Çateyev, DEAŞ'a yönelik son operasyonda hayatını kaybetmişti.

KAPALI KAPILAR ARDINDAN KONUŞTULAR

Sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilen Mariami Vashakmadze, Atatürk Havalimanı saldırısı düzenleyen kişi ile eşinin kapalı kapılar ardından sessiz konuştuğunu söyledi. Eşinin terör örgütünün görüntülerini izlediği ve örgüte ilgili duyduğunu belirten Mariami Vashakmadze, "Ben El Bağdadi İslam devletinin Cumhurbaşkanı sayılır. Ben görüşlerini merak ettiğim izin internet üzerinden kendisi hakkında bilgi topladım" dedi. Vashakmadze, evde ortaya çıkan DEAŞ bayrağını eşinin yaptığını söyledi. Enis YILDIRIM

14 Oca 2018 - 12:45 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.