Kobra Zırhlı Aracı Askerimizi Şehit Etti

İhtiyacını görmek için ormanlık alana giden uzman çavuş kobradan açılan ateş sonucu şehit oldu

Timinden Ayrılarak

Ormanlık Alana Gitti

Karadeniz Bölgesi’nde PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız olarak devam ederken, Giresun’un Doğankent İlçe kırsalında Jandarma Uzman Çavuş Recep Öncebe timinden ayrılarak ormanlık alana girdi. Bir süre sonra görev yerine dönmek isteyen uzman çavuşa, kobra zırhlı aracından terörist sanılarak ateş açıldı. Açılan ateş sonucu yaralanan Uzman Çavuş Recep Öncebe’ye ilk müdahaleyi silah arkadaşları yaptı.

Kendisini Vuran

Kobranın Üzerinde

Uzman Çavuş Recep Öncebe kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Şehidin kobra aracının üstüne çıkarak Türk Bayrağı ile çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı, “Göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrak için akacaksa kanım helal olsun, eğer vatanım milletim toprağım için kapanacaksa bu gözlerim vatan sağ olsun” sözleri yürekleri dağladı. Şehit asker memleketi Gaziantep’de düzenlenen törenle toprağa verildi.

GİRESUN’UN Doğankent ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında zırhlı kobra aracından açılan ateş sonucu Uzman Çavuş Recep Öncebe şehit düştü.

İHTİYAÇ GİDERDİ,

DÖNERKEN VURULDU

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 'Zeynel' kod adlı telsizi kullanan Cudi-Zada kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan etkisiz hâle getirilmişti. Operasyondan kaçan biri yaralı 4 teröristin yakalanması için bölgede sürdürülen operasyonlara katılan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı birlikte görevli Jandarma Uzman Çavuş Recep Öncebe, gece ormanlık alana gitti. İhtiyaç gidermek için ormanlık alana gittiği iddia edilen askere, kobra tabir edilen zırhlı araçtan terörist sanılarak ateş açıldı. PKK’ya yönelik süren operasyonlarda Jandarma Özel Harekât Timi'nde görevli Uzman Çavuş Recep Öncebe’ye ilk müdahale silah arkadaşları tarafından yapıldı. Yarılı asker, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

YAPTIĞI PAYLAŞIM

YÜREKLERİ DAĞLADI

Gaziantepli olduğu öğrenilen Uzman Çavuş Recep Öncebe’nin, sosyal medya hesabında kendisini vuran Kobra zırhlı aracının üzerinde fotoğraflarının olduğu ortaya çıktı. Şehit askerin kobra aracının üstüne çıkarak Türk Bayrağı ile çektiği fotoğrafın altına, “Göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrak için akacaksa kanım helal olsun, eğer vatanım, milletim, toprağım için kapanacaksa bu gözlerim vatan sağ olsun.” yazdığı yazı yürekleri burktu.

MEMLEKETİNDE

TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Uzman Çavuş Recep Öncebe'nin şehit haberi Gaziantep'in Araban ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Baba Hacı Hüseyin ile anne Nermin Öncebe sinir krizleri geçirdi. Şehit annesine ve babasına olay yerine getirilen sağlık ekipleri müdahale etti. Uzman Çavuş Recep Öncebe, ikindi vakti düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, milletvekilleri, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

GİRESUN VALİLİĞİ:

KAZAEN AÇILAN ATEŞ SONUCU ŞEHİT OLMUŞTUR

Öte yandan Giresun Valiliği, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, “Giresun ilimiz Doğankent ilçemize bağlı Şadi Yaylası bölgesinde BTÖ mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar sırasında 19.07.2018 günü saat 23.12 sularında Jandarma Uzman Çavuşumuz Recep Öncebe kazaen açılan ateş sonucu şehit olmuştur. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat detaylı olarak devam etmektedir. Şehidimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı dileriz.” denildi. Bu arada Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Enis YILDIRIM

21 Tem 2018 - 11:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.