Kırmızı ışık sorusu

Giresun Milletvekili Bektaşoğlu, Görele’deki kazayı Meclise taşıdı

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Cumhurbaşkanı korumalarını ve özel eğitimli köpekleri taşıyan aracın karıştığı trafik kazasıyla ilgili iddiaları TBMM’ye taşıdı. Korumaları taşıyan aracın çarptığı otomobilin sürücüsü Cenk Ulusoy’un boyun kırığı ve ödem teşhisi ile tedavi gördüğünü hatırlatan Bektaşoğlu, kaza tutanağında hangi bilgilerin yer aldığını ve görgü tanıklarının ifadelerinin olup olmadığını sordu. Milletvekili Bektaşoğlu, koruma aracının geçiş üstünlüğü kullanarak kırmızı ışık ihlali yaptığı ve yeşil ışıkta geçen otomobile çarptığı iddialarına da önergesinde yer verdi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Cumhurbaşkanı korumalarını ve özel eğitimli köpekleri taşıyan aracın karıştığı trafik kazasıyla ilgili iddiaları TBMM’ye taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rize, Gümüşhane ve Bayburt gezisi programında görev yapan koruma ekibindeki görevlileri ve arama köpeklerini Ankara’ya götüren minibüsün Giresun’un Görele ilçesinde yaptığı kaza TBMM’ye taşındı. CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, bu konuda Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, kaza ile ilgili iddialara yer verdi.

Korumaları taşıyan aracın çarptığı otomobilin sürücüsü Cenk Ulusoy’un boyun kırığı ve ödem teşhisi ile tedavi gördüğünü hatırlatan Bektaşoğlu, kaza tutanağında hangi bilgilerin yer aldığını ve görgü tanıklarının ifadelerinin olup olmadığını sordu. Milletvekili Bektaşoğlu, koruma aracının geçiş üstünlüğü kullanarak kırmızı ışık ihlali yaptığı ve yeşil ışıkta geçen otomobile çarptığı iddialarına da önergesinde yer verdi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti: “1) Kazaya karışan koruma aracı geçiş üstünlüğüne sahip midir, sahipse bunu gösteren ve diğer araçlar tarafından fark edilmesini sağlayan ışıklı ve sesli uyarıcı sistemi mevcut mudur? 2) Araçta bulun kişiler hangi kurumun görevlileridir? Kimliklerinin basında yer almamasının özel bir nedeni var mıdır? Bulundukları sivil plakalı araç hangi kuruma aittir? Sürücüsü koruma aracı kullanma özelliği, deneyim ve yeterliliğine sahip midir? Araç özel eğitimli köpeklerle birlikte uzun yolculuğa uygun mudur? 3) Kaza sonrasında trafik ekipleri tarafından kaza tespit tutanağı hazırlanmış mıdır? Tanıkların bilgisine başvurulmuş mudur? Soruşturma hangi aşamadadır?

4) Kazanın oluş nedeni ile ilgili ilk tespitler hangileridir? Korumaları taşıyan aracın kaza sırasında şehir içinde öngörülen hız limitini aştığı ve diğer güzergâhlarda da kaza riski taşıyan hareketlere maruz kalındığı yönündeki iddiaları ve kırmızı ışıkta geçerken otomobilin yeşil ışıkta geçtiği sırada çarpma meydan geldiği bilgileri doğru mudur? 5) Her türlü silah, araç ve gereçle birlikte yolculuk yapan ekibin geçtiği yol güzergâhları il ve ilçe emniyet müdürlüklerine bildirilerek gerekli yol güvenliği önlemi alınmakta mıdır? 6) Cumhurbaşkanını koruma gibi önemli bir görevi ifa eden bu ekibin, saatler süren görevleri sonrası neden aynı gün dinlendirilmeden kara yolu ile ve tek tek ve kontrolsüz şekilde merkezlerine sevk edilmektedirler?”

Ahmet CEYLAN

22 Kas 2017 - 11:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.