Kimse bir şey sormadı

Sera Gölü’nün doğusuna duvar tartışması büyüyerek sürüyor

AKÇAABAT Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sera Gölü’nde yaşanan betonlaşma olayının kurumlar arası iş birliğinin olmamasından kaynaklı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşı çıktığı betonlaşma sürecinde Akçaabat Belediyesinin dışarıda kaldığını belirten Başkan Türkmen, “Bizim dışımızda yapıldı. Karayolları, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan da geçtiğini söylüyor. Türkiye’deki idareler arasındaki dağınıklığın sonucu bu. Belediyelerin bu konuda görüşü alınmıyor. Çok önemli bir yerde çalışma yapılıyor. Birçok yerden görüş alınması gerekir. Böyle yerler birkaç kişinin tasarrufunda olmamalı.” dedi.

AKÇAABAT Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sera Gölü’nde yaşanan betonlaşma olayının kurumlar arası iş birliğinin olmamasından kaynaklı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşı çıktığı betonlaşma sürecinde Akçaabat Belediyesinin dışarıda kaldığını belirten Başkan Türkmen “Bizim dışımızda yapıldı. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan da geçtiğini söylüyor Karayolları. Türkiye’deki idareler arasındaki dağınıklığın sonucu bu. Belediyelerin bu konuda görüşü alınmıyor. Çok önemli bir yerde çalışma yapılıyor. Birçok yerden görüş alınması gerekir. Böyle yerler birkaç kişinin tasarrufunda olmamalı.” dedi.

YEŞİLLİKLER YOK EDİLDİ, AĞAÇLAR KESİLDİ

Orada yapılan çalışmayı kendisinin tasvip etmediğini kaydeden Türkmen “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Bey’le konuştuk. O da sonradan bilgi sahibi olmuş. O müdahale etti. Bir şeyler yaparız diye. Bir şeyler çizdiler. Duvarı daha estetik görünecek kaplama şeklinde. Ben orada duvarın yapılmaması kanaatindeyim. İşin başında haberdar olsaydık o yönde bir gayret içinde olurduk. Duvar doğal yapıyı bozdu. Gölün kenarında yeşillik, ağaç vardı. Bunların yok edilmemesi gerekiyordu. Onlar oranın güzelliğiydi. Şimdi duvar yapıldı. Bakanımızın talimatı durdurun yönünde oldu.” diye konuştu.

ZAMANINDA ÖĞRENSEYDİM TÜNELLE GEÇİŞ ÖNERİRDİM

“Zamanında öğrenseydim tünelle geçişi önerirdim.” diyen Türkmen şöyle davam etti. “Mevcut yol da düzenlenerek devam edilirdi. Sera Gölü, Uzungöl’den sonra Trabzon’da turizmde çok önemli yerlerden biri. Özellikle Körfez’den gelen turistler orayı çok seviyor. Böyle önemli bir yeri bozmamak gerekirdi. Orası masrafa değerdi. Bakanımız talimat verdi belki bu şekle girebilir. Mevcut yapılan rehabilite edilebilir. Karayollarına da çok bir şey söylenecek durum yok. Onların uğraş alanı yol olduğu için yolu ön planda tutuyorlar. Her konuda iş birliği yapılsa daha iyi olur. Yol yapılsın ama zarar verilmesin.”

Berkant PARLAK

26 Tem 2017 - 12:18 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Kani - Malesef tecavüz gerçekleştikten sonra, koruyucu abiler ortaya çıkıyor.. Kimbilir işi bağlayanın arkasında kimler vardır? Vicdan yok, estetik kaygı yok, Allah korkusu yok.. Yok oğlu yok...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Temmuz 12:18