Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne Trabzon'dan destek verdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 11.00'de başlatacağı 'Adalet Yürüyüşü' için Meydan Parkı içinde toplanan partililer Trabzon'dan kendisin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 11.00'de başlatacağı 'Adalet Yürüyüşü' için Meydan Parkı içinde toplanan partililer Trabzon'dan kendisine destek verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na MİT tırları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davada 25 yıl hapis cezası verilmesinin ardından dün CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olağanüstü toplanmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe'ye ''Adalet Yürüyüşü'' başlatacaklarını açıklamıştı.

Tüm Türkiye de olduğu gibi Trabzon’da da CHP İl Örgütü aynı saatte Atatürk Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı ve kendisine destek verdi. Açıklamayı CHP Trabzon İl Başkan Vekili Celal Akaç yaptı. Başkan Akaç, "Türk hukuk tarihine, demokrasisine eşit, adil özgürlükçü bir yaşam arayışımıza, kara leke olarak düşen gelişmeler ile karşı karşıyayız. Ne anayasal sistemin işlerliği kaldı, ne de yazılı hukukun. Ne yazık ki hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma şartlarının ortadan kalktığı günleri yaşıyoruz. Milletvekilimiz sayın Enis Berberoğlu’nun gazeteci olarak yaptığı bir haberden dolayı 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil, açık ve net olarak söylüyoruz, tamamen siyasi karardır. Bu siyasi karara itiraz ediyoruz” dedi.

15 Haz 2017 - 14:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.