KESK, 23 Nisan’ı horonla kutladı

KESK, “Çocuklarımıza söz verdik; güzel günler göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz”

KESK tarafından Trabzon Meydan Parkı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. 100 civarında üyenin katıldığı program, üyelerin ve vatandaşların katılımıyla oynanan horonla kutlandı. Horon öncesi KESK adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, çocukların geleceğe; umut, barış, kardeşlik ve eşitlik gibi koşullarda yaşayabilmeleri için onların özgür olarak yetiştirilmesini savundu. Nur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bugün 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yılını kutluyoruz. Gönül isterdi ki 97. yılında 23 Nisan'ı adaletin, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği bir ülkede; eşitliği kardeşliğin, barışın, demokrasinin hüküm sürdüğü koşullarda kutlayabilelim. Çocuklarımız geleceğe umut ve güvenle bakabilsin. Parasız, bilimsel, demokratik, laik eğitim süreçleri ile araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, yaratıcı, icat çıkaran, buluşlar yapan özgür bireyler olarak yetişsin.97 yıl önce Atatürk'ün " Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" diyerek başlattığı Laik, bilimsel eğitir seferberliği, bugün gericiliğin, piyasacılığın, bilimdışılığın, tarikat ve cemaatlerin karanlık ağlarıyla hâkim olduğu bir hale dönüşmüştür. Büyük ölçüde geleceğe dair ümitlerini yitiren mutsuzluk ve memnuniyetsizlik içerisinde bulunan çocuklarımız sınavlarla boğuşur hale gelmiştir.”

SÖZ KONUSU CUMHURİYET İSE HEPİMİZİN GÖZLERİ MAVİDİR

Engin Nur, çocuklara olan güveninin sonsuz olduğunu dile getirdiği açıklamalarına şöyle devam etti: “Söz konusu Cumhuriyet ise hepimizin gözleri mavidir. Kendimize, halkımıza ve çocuklarımıza olan inancımız tamdır. Asla yılgınlığa ve ümitsizliğe yer yok. Ülkemizin çocuklarına sesleniyoruz. Size sözümüzdür. Çocuklar inanın, inanın çocuklar, güzel günler göreceğiz.

23 Nis 2017 - 15:35 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.