KDK'dan Hekimoğlu'na cevap

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Celil Hekimoğlu'nun, Cephanelikteki yapılaşmayla ilgili basının artık bir şey yazmamasını istediği ve Cephaneliğin hiçbir...

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Celil Hekimoğlu'nun, Cephanelikteki yapılaşmayla ilgili basının artık bir şey yazmamasını istediği ve Cephaneliğin hiçbir yasal sorununun olmadığını iddia eden Hekimoğlu’na KDK raporu hatırlattığı“Kamu Denetçiliği Kurumuna ben bugün Ali Savaş’ın niye kırmızı pantolon giydiğini sorsam onunla ilgili de rapor hazırlıyor. Rapor hazırlamış ama altı boş. Burada hiçbir yanlış yok. Fevkalade bir yapı.” açıklamalarına KDK'dan tepki geldi. İşte KDK'nın açıklaması: "KDK, Trabzon’da bir vatandaşın şikâyeti üzerine titiz bir çalışma ile anayasal ve kanuni sorumluluklarını yerine getirerek hazırladığı hak ve hukuku gözeten tavsiye kararı ile ilgili olarak, Trabzon’daki bir derneğin ikinci derecede bir yöneticisinin mantıksız, hukuk dışı ve ahlaki olmayan saldırılarına maruz kalmıştır.Herkes anayasal bir kurumdan bahsederken saygılı olmak zorundadır.” ifadeleri yer aldı. Yapılan açıklamada karar süreci ile ilgili bilgiler verilirken “Öncelikle bilinmelidir ki, KDK kararlarını hazırlarken kanunda belirtildiği üzere hem şikâyetçiden hem de şikâyet edilen idareden tüm belge ve bilgileri toplamaktadır. Ayrıca uygun bulduğu durumlarda yerinde inceleme yapabilmekte ve bilirkişi görevlendirebilmektedir. KDK, şikâyet ile ilgili olarak alanında uzman kişilerce detaylı bir çalışmadan sonra kanunda belirtilen hukukun üstünlüğü ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde kararını vermektedir. KDK kararlarına uymayan kamu yöneticileri milletin temsilcisi olan TBMM önünde hesap verir. Tavsiye kararlarını tüm kamu yöneticileri ve belediye başkanları uygulamak durumdadır. KDK, kararlarının uygulanması için sonuna kadar takipçisidir. KDK kararlarına uymayan kamu yöneticileri milletin temsilcisi olan TBMM önünde hesap vermektedir. KDK kararlarına uymayan kamu yöneticileri ve belediye başkanları uzun süre görevlerinde kalamamışlardır.”ifadeleri kullanıldı. KDK kendilerine hedef alınan sözler üzerine hukuki yollara başvuracağını belirtip “Kurumun verdiği bu karar sebebiyle KDK’ya saldıran ve hakaret etmeye yeltenen bu şahıs hukukun üstünlüğünü ve hakkaniyet ilkelerini anlamamıştır. Ayrıca bu şahsın KDK’ya yönelik saldırısına karşı yasal yollara başvurulacak ve hukuk önünde hesap verecektir. Gün gelecek, bu kafa yapısına sahip şahıs da hak ve hukuk arayışı için Ombudsmanlığa başvuracaktır.”

17 Eki 2018 - 14:14 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.