Kazayla ilgili detay vermedi!

Ankara-Trabzon seferini yapan uçağın bulunduğu yerden çıkartılma çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi

TRABZON Havalimanı Mülkî Amiri Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AnkaraTrabzon seferini yapan uçağın bulunduğu yerden çıkartılma çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Uçağın bulunduğu yerden çıkartılma çalışmaları ve bagajlarla ilgili açıklama yapan Hatipoğlu pistin güvenliği, kurtarma maliyeti ve sigorta şirketi ile ilgili sorularaysa yanıt vermedi. 13 Ocak akşamı iniş sırasında pistten çıkan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının bulunduğu yerden vinç yardımı ile çıkartılıp aprondaki güvenli bölgeye çekilme işlemi geçtiğimiz gün tamamlandı. Uçağın bulunduğu yerden çıkartılma çalışmalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Trabzon Havalimanı Vip Basın toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Aydın, Trabzon Havalimanı Baş Müdür yardımcısı Musa Sırtkaya, ARFF Müdür vekili Sezgin Değirmenci ve Havalimanı Emniyet şube müdürü vekili Hasan Şimşek katıldı.

ÇAMURDAN İĞNE İLE KURTARMA GERÇEKLEŞTİRDİK

Saat 02.15 itibariyle havalimanının trafiğe açıldığını belirten Hatipoğlu “Hem kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, hem firmadan

büyük özveri işbirliği içinde faaliyetimiz gerçekleşti. Bu operasyon oldukça uzun bir süreç aldı. 24 saat süreyle havalimanımızın kapalı olacağını beyan etmiştik ama saat 02.15 itibariyle havalimanımızın trafiğe açıldığını belirtmek isterim. Bu kapsamda gereken her türlü tedbiri almaya çalıştık. Büyük uyum içinde adeta çamurdan iğne ile kurtarma gerçekleştirdi. Yavaş olmasının nedeni uçağın bir bütün halinde kaldırılmasıydı” ifadelerine yer verdi.

HAVAALANIMIZ ULUSLARARASI TRAFİĞE AÇILDI

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un talimat ve emirlerini doğrultusunda hare

ket ettiklerini belirten Hatipoğlu “Uyum içinde birlikte gereğini yerine getirdik. Bugün yağışlar başladı. Dün yapılmasının sebebi ise Perşembe gününden sonra havaların bozacağı bilgisinin alınmasıydı. Şükürler olsun hiç kimsenin burnu kanamadan bu operasyon gerçekleşti. Havalimanımız tekrar Uluslararası trafiğe açıldı” diye konuştu.

BAGAJLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA EMNİYETİN KONTROLÜNDE YAPILACAK

Bagajlarla ilgili olarak sorulan soru üzerine açıklama yapan Hatipoğlu “Öğleden sonra bagajlarla ilgili çalışmalar başlanacak. Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğümüz kontrolünde, yer kontrolü ve ilgili firmanın temsilcisi ile bagajların uygun alana kontrol edecek. Firma teslimat ile ilgili kendisi özel program oluşturacak, ondan sonra olacak. Ulaştırma Bakanımız bu konuyla ilgili nihai yanıtı verdi. Zannediyorum bu yeterlidir. Sigorta firması ve uçak firmasının bileceği bir şey” dedi. UÇAK TEKRAR UÇACAK MI? Pistin sıkıntılı olduğu ile ilgili iddialarını yanıtlayan Hatipoğlu “O konu ile ilgili olarak Ulaştırma bakanımızın açıklaması her türlü takdirin üzerinde. En doğrusunu onlar açıkladı” derken uçağın uçup uçmayacağı sorusuna ise “Uçağın teknik ayrıştırmalarını yapacaklar. Uçup uçmayacağına veya hangisinin daha ekonomik olacağına uçağın sahipleri karar verecek” şeklinde konuştu.

Filiz YILDIRIM

20 Oca 2018 - 13:45 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.