Kazadaki doktor ihmali

Doktor ihmalini gören mahkeme, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Trabzon'un Akyazı’daki spor kompleksinde 2014 yılında meydana gelen ve Yusuf Aydın’ın ölümüyle sonuçlanan kazadan doktor ihmali çıktığı iddia edildi. Yargılama sırasında kazaya neden olan şüphelinin işetme kaybı olduğunu tespit eden hakim, suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Akyazı Spor Kompleksi dolgu alanında 26 Eylül 2015 yılında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kazada gerekli tedbirleri almadığı için kazayı yapan dozer operatörü Yaşar B. ve çeşitli birim amirleri olan Çetin Ö., Fayim Y., Halit V., İhsan Ş. ve Onur Ç. hakkında taksirle ölüme sebep olma iddiasıyla dava açıldı. Alkollü olarak olay yerinde bulunduğu belirlene Yusuf Aydın’ın ölümünün ardından başlayan yargılama sırasında kazaya neden olan Yaşar Y.’nin ileri derecede işitme kaybı olduğunu tespit eden hakim, işyeri hekimi Doktor Yusuf Ç. ve yetkili İbrahim N. hakkında suç duyurusu yaptı.

DOKTORA BU SEFER DAVA AÇILDI

Soruşturma aşamasında ihmalden takipsizlik alan Doktor Yusuf Ç., tam teşekküllü özel hastanenin sağlık raporu verdiği Yaşar Y.’nin ehliyetinin bulunduğu belirterek ,olay tarihinde şirkette çalışmadığını söyledi. Doktorun taksirle ölüme neden olduğunu iddia eden soruşturmacı savcı, hekiminin görevinin gerektirdiği hassasiyeti göstermediğini belirterek, Yusuf Ç. hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcı, iş hekimi Yusuf Ç.’nin 2 yıldan 6 yıla kadar hapsini ve memuriyetin men edilmesini istedi. Savcı inşaatın mühendisi olduğu belirlen İbrahim N.’nin de aynı suçtan hapsini talep etti.Bu arada olayın ardından Yusuf Aydın’ın eşi Aynur Aydın sorumluların cezalandırılmasını istemişti.

Enis YILDIRIM

22 May 2019 - 12:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.