Kaza bisiklet yolunda olmadı

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl’de yaşanan kazanın ardından uyarı yaptı

Trabzon’un Çaykara ilçesi Uzungöl’de meydana gelen akülü bisiklet kazasında Suudi Arabistan uyruklu 44 yaşındaki Saud Hassan Alhazmi hayatını kaybetmiş, eşi 35 yaşındaki Amnah Hussain Sahhari de yaralanmıştı. Yaşanan bu elim hadise sonrasında yerli ve yabancı turistlerin Uzungöl’de yapacakları aktivitelerde görevlilere ve yönlendirme tabelalarına uymaları gerektiğini söyleyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İnsanlar uygunsuz yerlere kesinlikle çıkmamalı, hayatlarını tehlikeye atmamalıdır.” dedi. Kazanın yaşandığı yolun kesinlikle bisiklet yolu olmadığını, normal araçlar için yapılmış olduğunu söyleyen Tok, “Bu kaza insanlara belediyemiz tarafından uygun görülen alanların dışına çıkılmaması gerektiğini gösterdi. Bu tip yerler bisikletler için uygunsuz alanlar. Göl etrafında zaten bisiklet parkurumuz var, belirlenen yollar dışında kesinlikle çıkılmamalı. Issız yerlerde sırf heyecan olsun diye hayatlar tehlikeye atılmamalı. Güvenli alanları zaten sınırladık.” ifadelerini kullandı.

ARAÇLARIN ŞARJI BİTİNCE…

Yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça kullanılan akülü araçların şarjlı olduğunun unutulmaması gerektiğine de vurgu yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “İnsanlar çok fazla merkezden uzaklaşmamalı. O araçların belirli şarj kapasiteleri var aksi hâlde kaybolma vakaları yaşanıyor. İnsanlar biraz daha bilinçli olmalı.” dedi.

Gültekin SADIKOĞLU

24 Tem 2017 - 13:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.