Kaya’dan Boztepe tepkisi

Kanuni Bulvarı Projesinin bir ayağı olan Boztepe’de yapılan yol çalışmalarında doğanın tahrip olmasına tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Şehrin en güzel görünen yeri Boztepe’mize hançer sapladılar. Trabzon’a yapılan en büyük kötülüklerden bir tanesidir.” dedi.

Kanuni Bulvarı Projesinin bir ayağı olan Boztepe’de yapılan yol çalışmalarında doğanın tahrip olmasıyla ortaya çıkan çirkin görüntüye bir tepki de CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan geldi. Kaya, “Şehrin en güzel görünen yeri Boztepe’mize hançer sapladılar. Trabzon’a yapılan en büyük kötülüklerden bir tanesidir.” dedi.

BOZTEPE’YE HANÇER SAPLANDI

Boztepe’nin doğal güzelliğinin bozulmasına içerleyen Kaya, “Trabzon denince akla gelen Boztepe’yi yeşilliğiyle, doğal güzelliğiyle hatırlıyorum diyen insanlar var. O güzelliğe dokunmamalıydık. O güzelliği tahrip etmeden Çukurçayır’a ve Boztepe’ye yol Trabzon’un öncelikli sorunlarından bir tanesidir. Çok farklı çözümler üretilebilirdi. 61 Mega Projesi’nde yer alan Boztepe yolunun genişletilmesiyle yol sorununu çözeceklerini söylemişlerdi. Kanuni Bulvarı güzergâhıyla ilgili projeyi sürekli revize ettiler, vatandaşı mağdur ettiler. Yetmedi geldiler şehrin en güzel görünen yeri Boztepe’mize hançer sapladılar. Doğa tahrip edilmeden farklı çözümler üretilmeliydi. Yol zaruri ihtiyaçtır. Yapılmasına asla karşı değilim. Yol projesine karşıymış gibi algı oluşturulması bizi üzer.” diye konuştu.

TRABZON’A YAPILAN EN BÜYÜK KÖTÜLÜK

Asıl çirkin görüntünün projenin tamamlanmasıyla görüleceğini belirten Kaya, “Boztepe’de çalışma bir giriş ve çıkış olmak üzere iki tünel planlaması yapılacak. Ve bu tünellere girişler, çıkışlar viyadük bağlantısıyla yapılacak. Orada bir de viyadükleri göreceğiz. Karşıdan Trabzon’a bakan kirli o kötü görüntüyle karşılaşacak. Trabzon’a yapılan en büyük kötülüklerden bir tanesidir. ” şeklinde ifade etti.

YOLA KARŞI DEĞİLİZ!

Geçmişte yapılan eleştirilerde bugün haklı olduklarını ortaya çıkardığını anlatan Kaya, “Geçmiş deneyimimizle birlikte diyoruz ki, iş işten geçmeden, bakir güzelliği bozmadan çözümler üretelim. Belki biraz daha masraflı, maliyetli olabilir. En azından ilerleyen yıllarda güzel bir iş yapılmış denir. CHP’nin eleştirileri yola karşı anlayışına hapsediliyor, hem şehre hem de bize haksızlık yapılıyor. Biz yapılan yola değil, yapılan işlerin doğayı tahrip etmeden akla ve bilime uygun kalıcı işler olması gerektiğini ifade ediyoruz.” diye söz etti.

ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ SUNDU

Çözüm öneri olarak ise Kaya, “Viyadük girişleri çok daha geriden başlatılabilirdi. Yeşile alana girmeden hemen Gözaçan Camisinin üst tarafından tünel girişi başlatılıp dağın içinden gidebilirdi. Çıkışı ise daha alt kodlardan ayarlanıp çözüm üretilebilirdi. Bizi bugün eleştirenler yarın özür dileme noktasına gelecek. O çirkinlik bir görülsün bu projenin altına imza atanlar da yazık ettik bu şehre diyecekler.” şeklinde bahsetti.

Rabia MOLLAOĞLU

21 Tem 2019 - 12:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.