Kararlar Bakanlığı karıştırdı

Uyuşturucu operasyonlarına Ardahan ve Gümüşhane’de izin çıkmadı

EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde 79 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. 79 ilde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı şafak operasyonu yapılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Terör ne ise uyuşturucu da odur” sözlerine rağmen Gümüşhane ve Ardahan illerinde ise operasyon izni çıkmadı. İki ilde verilen bu karar Ankara’da şok etkisi yarattı. Operasyonlarda 913 şüpheli şahsa yönelik operasyonda 7 bin 118 personelin görev yaptığı belirtildi.

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, Türkiye genelinde 79 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. 79 ilde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik eş zamanlı şafak operasyonu yapılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Terör ne ise uyuşturucu da odur” sözlerine rağmen Gümüşhane ve Ardahan illerinde ise operasyon izni çıkmadı. İki ilde verilen bu karar Ankara’da şok etkisi yarattı. Operasyonlarda 913 şüpheli şahsa yönelik operasyonda 7 bin 118 personelin görev yaptığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda ülke genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; İhbar ve istihbari bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik 1676 ekip ve 7118 personelle 907 adreste 913 şüpheliye yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendiği bildirildi. Operasyonun Gümüşhane ve Ardahan illeri hariç 79 ilde gerçekleştirildiği belirtilirken bu iki ilde arama kararlarına izin verilmemesi Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nı karıştırdı. Arama izni verilmeyen illerdeki yetkililere yönelik nasıl bir yaptırım uygulanacağı ise merakla bekleniyor.

TERÖR NE İSE

UYUŞTURUCU DA ODUR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son yapılan "Narkotik suçlarla mücadeleyi değerlendirme toplantısı''nda şu ifadelere yer vermişti:

"Türkiye bugün eş zamanlı olarak PKK, DEAŞ, YPG, PYD, KCK, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele halindedir. Bu saydığım örgütler bizim için ne anlam ifade ediyorsa, adi bir uyuşturucu satıcısı da bizim için aynıdır. Ha dağda elinde kalaşnikof olan terörist, ha şehirde elinde hapla, uyuşturucu paketleriyle okulların çevresinde gezen torbacı. İkisi de bizim için aynı derecede tehlikelidir."

09 May 2017 - 11:24 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.