Karakaya Barajı işletmeye alındı

TRABZON Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünce Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerindeki 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamakta olan Karakaya Grup İçme Suyu’nun en iyi şekilde halka sunulması için başlatılan yeni arıtma tesisi inşaatı tamamlandı.

TRABZON Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünce Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerindeki 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamakta olan Karakaya Grup İçme Suyu’nun en iyi şekilde halka sunulması için başlatılan yeni arıtma tesisi inşaatı tamamlandı. İnşaat çalışmalarının ardından deneme sürecinin de başarıyla gerçekleştirilmesiyle şebekeye yeni sistemden arıtılmış su verilmeye başlandı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karakaya Grup İçme Suyu’nda çok önemli bir eksikliği giderdiklerine dikkat çekti. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Karakaya Grup İçme Suyu’nun hizmet alanlarına dâhil olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “32 mahallemize içme suyu sağlayan bu grupta ilk günden itibaren oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Grubun en önemli eksikliği, var olan arıtma tesisinin yüksek bulanıklıktaki suyu arıtamaması nedeniyle aşırı yağışlar ve mevsim geçişlerindeki hızlı kar erimelerinde su kesintilerine gidilmesiydi. Bu sorunu gidermek için de harekete geçtik. Ağıllı Mahallesi’nde 10 dönümlük arazinin kamulaştırılmasıyla çalışmalarımıza başladık. Gelinen noktada arıtma tesisi inşaatımızın tamamlanmasının ardından deneme su üretimi sürecini de başarıyla gerçekleştirerek şebekeye arıtılmış su vermeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

YÜKSEK BULANIKLIKTAKİ SUYU BİLE ARITIYOR

Arıtma tesisinin hizmete alınmasıyla özellikle aşırı yağışlar ve mevsim geçişlerinde yaşanan bulanıklık sorununun son bulduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “3 aşamalı, lamelle çökertmeli, adsorbsiyon durultma üniteli, hızlı kum filtreli içme suyu paket arıtma tesisi inşa ettik. Tesisimizin en önemli özelliği 400 NTÜ ve üzerinde, yüksek bulanıklığa sahip suyu da en güzel şekilde arıtabilmesidir. Böylece abonelerimize en güzel şekilde, kesintisiz ve yeterli içme suyu sunmuş oluyoruz. Karakaya Barajı’nın yapımının ardından arıtma tesisinin ikinci etabının da yapımını gerçekleştireceğiz. Bunun da yeri belirlenmiştir.” diye konuştu.

16 Şub 2018 - 11:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.