Kaftancıoğlu’na toplu destek açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu, yargılandığı beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılınca CHP İl Başkanları toplu açıklama yaptı. Aralarında Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un da yer aldığı İl Başkanları arasında cezanın ifade özgürlüğüne darbe olduğu iddia edildi.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun dün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen duruşmasına katıldı. Başkan Uzun, “Canan başkan yalnız değildir.” dedi.

UZUN “CANAN BAŞKAN YALNIZ DEĞİLDİR”

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, dün 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davada 3. kez hâkim karşısına çıktı. CHP Trabzon İl Başkanı Uzun’da Kaftancıoğlu’na destek vermek için adliyeye geldi. Adliye önünden fotoğraf paylaşan Başkan Uzun, “Çağlayan adliyesinden merhaba Canan başkan yalnız değildir.” notunu paylaştı. Öte yandan Kaftancıoğlu’na destek vermek için adliyeye gelen isimler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı.

80 İL BAŞKANINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gelen Başkan Uzun ve CHP'nin 79 il başkanı ortak açıklama yaptı. Yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı. “Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir. ” dedi.

Filiz YILDIRIM

07 Eyl 2019 - 13:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

CERİKOM - 80 il başkanı siz de devletimizin düşmanlarına destek olun, milletimiz sizi de tarihe kaydedecek ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Eylül 13:33