Kafesinin bulunduğu sokağı baştan başa renkli kapılar ile süsledi

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çarşı Mahallesi’nde eski kapıların dekor olarak kullanıldığı kafe ilgi odağı oluyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çarşı Mahallesi’nde eski kapıların dekor olarak kullanıldığı kafe ilgi odağı oluyor.

Sokak duvarını boydan boya sıralayan kapılar, mekana ayrı bir hava verirken, işletme sahibi Adem Yıldırım, müşterilerin kafeyi “Renkli kapılar” olarak bildiğini söylüyor.

Uzun süre ikamet ettikleri asırlık üç katlı tarihi evi, annesinin merdivenleri çıkamaması yüzünden kafe olarak değerlendirdiklerini belirten Yıldırım, gelen müşterilerin kapı ve masalara yazı yazarak duygularını ortaya koyduklarını söylüyor.

20 yıldır İngiltere’de yaşadığını ve orada da bir kafesi olduğunu belirten Yıldırım "Burası kendi evimizdi. Annem yaşından dolayı merdivenlerden iniş ve çıkışlarda zorlandığı için bizde burayı kafe olarak değerlendirdik. Bu dekoru yurt dışında görmüştüm. Ancak oradakiler bu tarz değildi. Elimizde eski kapılar vardı. Biz de onları bu şekilde değerlendirdik. Sokağa bir hava verdi. İngiltere’de de bu işi yapıyordum. İngiltere’ye gidip geliyorum. Bir yıldır buradayım. Trabzon doğduğum büyüdüğüm şehir” dedi.

Müşterilerin kapı ve masalara duygularını yazdığını belirten Yıldırım, “Bazı kapılara bir şeyler yazmıştık sonrasında müşterilerimiz buralı yazı ile doldurdular. Herkes içindeki duyguları kapılara yazdı. Masalara dahi her yere yazıyorlar. Müşterilerimiz dekoru çok değişik bulduklarını söylüyorlar. Artık Trabzon’da sokak kültürü yeni yeni başladı. Müşterilerimizin çoğu burasını renkli kapılar diye biliyor” diye konuştu.

Yıldırım, İngiltere'deki kafesini ziyaret eden müşterileriyle birlikte çektiği resimleri Trabzon’daki kafesinde sergilediğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan kafeye gelen müşteriler de kapıların kafeye farklı bir hava verdiğini ve bu dekorları çok beğendiklerini ifade ettiler.

06 Ara 2017 - 12:40 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.