Kafayı kırdık ama ülkeyi teslim etmedik

15 Temmuz’da Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu kafasından ve vücudundan yaralanan Gümüşhaneli gazi Mustafa Soysal (65) ü...

15 Temmuz’da Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu kafasından ve vücudundan yaralanan Gümüşhaneli gazi Mustafa Soysal (65) ülkesine sahip çıkmanın gururunu yaşıyor. Soysal, “Şarapnel parçaları hala üzerimde. Onlar bizim onur madalyamız. Kafayı kırdırdık ama ülkeyi teslim etmedik.” dedi.

15 Temmuz günü Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen olaylarda darbecilerin açtığı ateş sonucu başından ve vücudundan yaralanan Gümüşhaneli gazi Mustafa Soysal (65), ülkesine sahip çıkmanın gururunu yaşadığını söyledi. Ankara'da yaşayan ve yaz tatili dolayısıyla eşi Şahsenem (62) ve kızı Esra Soysal Doğan (28) ile memleketi Gümüşhane'nin Köse ilçesinin Oylumdere köyüne gelen Soysal, 15 Temmuz günü yaşadıklarını anlattı. İşten eve gelip haberleri izlediğinde bir gariplik olduğunu hissettiğini anlatan Soysal, Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne geldiklerinde burada tanklarla karşılaştıklarını ifade etti.

YARALI HALDE MÜCADELE ETTİ

Emniyet Müdürlüğü önünde tanktan vatandaşlara ateş açıldığını bildiren Soysal, şöyle devam etti: "Tanktan ateş açılınca ben de kafamdan yaralandım. Fazla ağır olmadığı için oradakiler beni kaldırdı. 'Seni ambulansa alalım.' dediler ama ben, "Fazla bir şeyim yok." dedim. Yanımdakiler daha acil dedim ve onları ambulansa koyduk." Soysal, yaralı olmasına rağmen mücadeleyi bırakmadığını ve vatandaşlarla birlikte tankları teslim alarak polislere verdiklerini, ardından hastaneye gittiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Bende yaralı olduğum için teslimin ardından hastaneye gittim. Benimle birlikte yararlananlar da oradaydılar. Doktorlar yaramızı diktiler. Vücudumda şarapnel parçaları vardı ama ben onları pek fazla önemsemedim. Başka bir nedenle hastaneye gittiğimde vücudum da şarapnel parçaları olduğu için MR'a giremedim." diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye için karanlık bir süreç olduğunu ve verdiği mücadeleyle gurur duyduğunu anlatan Soysal, şunları kaydetti: "15 Temmuz'un izlerini ben vücudumda taşıyorum. Şarapnel parçaları hala üzerimde. Çıkarttırmayı da düşünmüyorum, Onlar bizim onur madalyamız. Onların üzerimizde olması bizim o günkü verdiğimiz mücadelenin kanıtıdır. 15 Temmuz Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ydı. Kafayı kırdırdık ama ülkeyi teslim etmedik. Irak, Libya, Suriye parçalandı. ‘Demokrasi getireceğiz’ diyenler bu ülkeleri berbat ettiler. Şimdi oralara bakınca ben 15 Temmuz'da ölsem de gam yemezdim. Çünkü benim ülkem ve çocuklarım var. En azından onlar kurtulmuş olacaklardı."

14 Tem 2019 - 11:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.