Kadıralak’ta evler tek tek geziliyor

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince meralarda izinsiz yapılan evlerin tespiti için kurulan komisyon çalışmalara başladı. Komisyonda, belediyede...

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince meralarda izinsiz yapılan evlerin tespiti için kurulan komisyon çalışmalara başladı. Komisyonda, belediyeden, emniyet amirliğinden, ilçe tarım ve kadastro müdürlüğünden birer görevli ile Ortamahalle, Yenimahalle ve Karşular Muhtarları da hazır bulundu. İÇİŞLERİ Bakanlığının genelgesi gereğince meralarda izinsiz yapılan evlerin tespit edilmesi için kurulan komisyon çalışmalara başladı. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda hazırlanan komisyonda, belediyeden, emniyet amirliğinden, ilçe tarım müdürlüğünden, kadastro müdürlüğünden birer görevli ile Ortamahalle, Yenimahalle ve Karşular Muhtarları da hazır bulundu. Edinilen bilgiye göre Kadıralak Yaylası’nın Yenimahalle ve Ortamahalle bölgesi ile Karşılar Mahallesi Barak mezeresinde toplam 19 evle ilgili tutanak tutuldu. 19 evin biri Karşular, 6’sı Ortamahalle, 12’si de Yenimahalle semtinde. İçişleri Bakanlığının genelgesinde 01.01.2017 tarihinden sonra mevzuata aykırı şekilde yapılan evlerin tespiti ve hazırlanacak listenin Bakanlığa gönderilmesi istendi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Yaylalarda başlatılan tespit uygulamasına tepki gösteren vatandaşlar, “Biz, kadimden beri bu yaylalarda oturuyoruz. Dededen, babadan kalma evlerimiz yıkılınca yerine yenisini yapmak zorundayız. Bize yol gösterilsin, yardımcı olunsun. Doğanın bozulmasını biz de istemiyoruz. Ancak Trabzon Boztepe’de yapılan oteli kimse görmüyor. Sürmene Çamburnu’nda orman yakılıyor, arkasından villalar yapılıyor. Bunlar doğayı bozmuyor mu? Bunları da yetkililere hatırlatmak istiyoruz.” dediler.

MUHTAR: “DOĞA BOZULMASIN...”

Ortamahalle Muhtarı Muammer Liman Sağlam da tespit çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün komisyonla birlikte Bakanlığın genelgesi uyarınca Kadıralak Yaylası’nı inceledik. Yeni yapılan evlerle ilgili tespitler yapıldı. Doğa harikası Kadıralak Yaylası’nın doğasını bozmaya kimsenin hakkı yok. Ancak devlet vatandaşlarımıza destek vermeli, evlerin dış cephesi ahşapla kaplanarak doğaya uygun hâle getirilmeli.”Tonya sınırları içinde bulunan yaylalar şunlar: “Menteşe Yaylası, Zeyret Yaylası, Kırıklık Yaylası, Horamada Yaylası, Batak Yayla, Bayır Mahalle Yaylası, Boğuntu Yaylası, Büyükalan Yaylası, Erikbeli Yaylası, Fındıcak Yaylası, Karakaya Yaylası, Kurnan Yaylası, Çağman Yaylası, Çukur Yaylası, Armutluk Yaylası, Zevon Yaylası, Alan Yaylası, Şarlı Yaylası, Seloba Yaylası, Kızılağaç Yaylası, Ali Meydanı Yaylası, Akkese Yaylası, Halistire Yaylası, Küçük Yayla, Akkıranı Yaylası, Derin Yayla, Kuzmuku Yaylası, Kıran Yaylası, Düzleme Yaylası, Kadıralak Yaylası, Rosodo Yaylası, Devor Yaylası, Risafa Yaylası.

Hasan BAHADIR

21 Eyl 2017 - 11:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.