Kadıralak ihaleye çıkıyor

Trabzon turizmi için vaat edilen 7 yeni Uzungöl’den ilki belli oldu

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’a vadettiği, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl benzeri 7 ayrı tabiat turizm merkezi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Tonya’da bulunan Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor. Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’nde 22.12.2017 tarihinde yapılacak olan ihale ilana çıktı. İş bitirme süresi olarak işe başlama tarihinden itibaren 6 aylık süre verildi. Bilindiği gibi turizm merkezi Trabzon projesi içinde Kadıralak, Kalınçam, Hıdırnebi, Pazarcık ve Zarha Tabiat Parkı projeleri bulunuyor.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’a vadettiği, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl benzeri 7 ayrı tabiat turizm merkezi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Tonya’da bulunan Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Trabzon’daki bir toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte ülkenin 223. Tabiat Parkı ilan ettiği Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı için ihale 22 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek. Buna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü’nün faaliyet alanındaki 3 bin 570 dekar alana sahip Kadıralak Tabiat Parkı Gelişme Planı Hazırlanması için hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Uzungöl’e alternatif düşünülen yaylalar listesinde Kadıralak yaylasının yanı sıra Hıdırnebi, Kalınçam gibi yaylalar da yer alıyor. Karar verilecek yeni turizm merkezlerinde 6 ay ila 1 yıl gibi sürelerde yap-işlet-devret modeli ile yeni tesisler kurulacak, DSİ tarafından ise yaylalarda yapay göller oluşturulacak.

MÜJDEYİ EYLÜLDE VERMİŞTİ

Uzungöl’e alternatif turizm merkezi olarak düşünülen yerlerin başında gelen Tonya ilçesinde bin 300 metre yüksekliğinde yer alan Kadıralak Yaylası Tabiat Parkı ile ilgili 25 Eylül tarihinde açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, mesire alanlarında yer bulmanın mümkün olmadığını belirterek yaşanan yoğunluğa dikkat çekmişti. Yeni tabiat turizm merkezlerinin kurulmasının gündeme geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Trabzon'da özellikle muhteşem bir ikinci, üçüncü Uzungöl için hazırlık yaptık. Birlikte karar vereceğiz. Bununla ilgili hatta bir master plan, tabiat turizm master plan ve uygulama eylem planı da hazırlandı ama bunu icraata geçirmek için değerlendirmeler yapacağız.” İfadelerini kullanmıştı.

Gültekin SADIKOĞLU

14 Ara 2017 - 11:53 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Kadiralak - Bu şimdi müjde mi..Elveda doğa .elveda Tonya tereyağı. ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Aralık 11:53