Kadınlar Hâli yıkılıyor

Trabzon ‘Kadınlar Hâli'nde yıkım çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Yıkımlar tamamlanınca orijinal halini koruyarak ye...

Trabzon ‘Kadınlar Hâli'nde yıkım çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Yıkımlar tamamlanınca orijinal halini koruyarak yeni bir Kadınlar Pazarı inşaatına başlayacağız” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ‘Kadınlar Hâli'nin yıkım çalışmalarına başladı. Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan ve Trabzon için çok önemli bir değere sahip olan Kadınlar Hâli, yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak proje ile yine aynı bölgede faaliyetine devam edecek. Trabzon ile özdeşleşen, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de hafızasına kazınan Kadınlar Hâli, Tabakhane kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak çalışma sonrası yeni bir görünümle hizmet verecek. Yeni Kadınlar Hâli, 1 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kattan oluşacak ve mevcut binada bulunan ahşap makaslar sökülüp bakımı yapılarak yeni binada tekrar kullanılacak.

“ÇEVRE HASSASİYETİ ÖN PLANDA TUTULUYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kadınlar Hâli'nin Trabzon’un merkezinde çok önemli bir yer olduğunu ifade ederek “Görevi devraldığımızda orada ciddi sorunlar vardı. O eksikleri giderdik ve yıkımlara başladık. Yıkım çalışmalarımızı çevre hassasiyetini ön planda tutarak sürdürüyoruz. Yıkımlar tamamlanınca orijinal halini koruyarak yeni bir Kadınlar Pazarı inşaatına başlayacağız. İnşallah bir, bir buçuk yıl içerisinde şehrimize daha modern Kadınlar Hâli kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

22 Ara 2019 - 10:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.