Kaçkar Dağları'nın zirvesinde eğitim verilecek

Rize'de, AFAD Başkanlığının planlı eğitim faaliyetleri kapsamında "Yüksek İrtifada ve Buzulda Arama Kurtarma Eğitimi", Kaçkar Dağları'nın zirvesinde g...

Rize'de, AFAD Başkanlığının planlı eğitim faaliyetleri kapsamında "Yüksek İrtifada ve Buzulda Arama Kurtarma Eğitimi", Kaçkar Dağları'nın zirvesinde gerçekleştirilecek.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda Türkiye'de arama ve kurtarma ekiplerinin uluslararası standartlara kavuştuğunu belirtti.

Rize'de gerçekleştirilecek eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:

"Gönül ister ki Türkiye'de afetler yaşanmasın. Ancak yaşanan doğal afetler sonrasında arama kurtarma çalışmalarının konusunda uzman kişiler tarafından yürütülmesi, halkın afetler konusunda bilinçlendirilmesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınması büyük önem taşıyor. Kaçkar Dağları'nın zirvesinde gerçekleştireceğiniz eğitim faaliyetlerini kazasız bir şekilde tamamlanmasını diliyorum."

Arama kurtarma eğitimi 18-22 Eylül tarihlerinde yapılacak ve 35 ilden 62 arama kurtarma teknisyeni ile AFAD Başkanlığından 15 eğitimci katılacak.

19 Eyl 2017 - 12:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.