İsviçre işbirliği yapmak istiyor

İSVİÇRE’NİN Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Toplantıda, Trabzon...

İSVİÇRE’NİN Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Toplantıda, Trabzon’daki özellikle mobilya firmaları ve Teknokent’teki teknoloji firmalarının İsviçre ile ortak projeler yürütme konusundaki istekleri de vurgulandı.

İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Daniel Dominique Paravicini ve beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyarette Trabzon’daki firmalar ile İsviçre firmaları arasındaki iş birliği olanakları görüşüldü. TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Trabzon’un ticarî ve ekonomik yapısı ile yürütülen projelerle ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı: “Tarihî İpekyolu’nun en önemli kavşaklarından biri olan Trabzon, çok güçlü bir ticarî geçmişe sahiptir. Bu etkinliğini günümüzde de sürdürmektedir. Trabzon ekonomisinin yüzde 17’sini sanayi, yüzde 40’ını hizmet sektörü, yüzde 43’ünü ise tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Trabzon’dan yılda 1,5 milyar dolarlık ihracat yapılmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin ihracatının yüzde 45’ini gerçekleştiren Trabzon, Türkiye’de de 14’üncü sıradadır. Trabzon’dan 118 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirilmektedir. Türkiye’nin en fazla fındık ihracatı yapılan ili olan Trabzon, ayrıca yaş meyve sebzenin de yüzde 10’unu ihraç etmektedir. Girişimci Trabzonlu iş adamları dünyanın hemen her köşesiyle iş birliğine hazırdır. İsviçre’deki firmalarla da güçlü iş birliklerine imza atmak istiyoruz. Turizm hareketimizi de 12 aya ve çok daha geniş bir coğrafyaya yaymayı amaçlıyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

TİCARET İÇİN ALTYAPI HAZIR

Büyükelçi Paravicini ise Trabzon insanının girişimciliğini bildiklerini belirterek şunları söyledi: “Biz de İsviçreliler olarak iş adamlarını severiz. İsviçre ile Türkiye arasında ticaretin artması için her türlü altyapı hazır. Çifte vergilendirme ve ticaret anlaşmaları var. Yani iki ülke arasındaki ticaretin büyümemesi için bir neden yok. Ticaret, yatırım, turizm ve eğitim konularında İsviçre’de iş birliği yapılabilir. İsviçre de Türkiye gibi gerçek gücünü KOBİ’lerden alıyor. Bize düşen de iki ülke KOBİ’leri arasında bağlantı kurmaktır.” Toplantıda, Trabzon’daki özellikle mobilya firmaları ve Teknokent’teki teknoloji firmalarının İsviçre ile ortak projeler yürütme konusundaki istekleri de vurgulandı.

15 Eyl 2018 - 11:30 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.