İstavrit cep yakıyor!

Trabzon’da 10 gün önce tezgâhlarda kilosu 10 TL’den satılan istavrit bugünlerde fiyatını ikiye katlayarak 30 TL’ye kadar çıktı. Balıkçılar istavritin...

Trabzon’da 10 gün önce tezgâhlarda kilosu 10 TL’den satılan istavrit bugünlerde fiyatını ikiye katlayarak 30 TL’ye kadar çıktı. Balıkçılar istavritin pahalı oluşunu az avlanmaya bağlarken vatandaşlarda pahalı olan deniz balıklarını pek tercih etmeyerek kültür balığına yöneldi.

Uzun yıllar istavritin fiyatı bu kadar yükselmediğini belirten balıkçılardan Serdar Korkmaz, “Bir haftadan beri havalar bozuk olduğu için istavrit pek olmadı. Şu an Mezgit, İstavrit yok denecek kadar az olduğundan fiyatı pahalı. 10 gün önce kilosunu 15 TL’den sattığımız istavrit şimdi 30 TL. Fiyatı hiç bu kadar çıkmamıştı. İstavrit son yıllarda en yüksek fiyatını gördü. Şu an ucuz olan bir şey yok" dedi.

Balık avı sezonun kapanmasının ardından çoğu balıkçı tezgahlarının boş olduğu gözlenirken vatandaşlarda istavritin fiyatı yüksek olması kendilerini şaşırttığını belirtti. Vatandaşlar genellikle kültür balıklarına yönelirken balık fiyatlarının pahalı oluşundan yakındı.

23 Nis 2019 - 13:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.