İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki

Trabzon'da cuma namazı sonrası protesto gerçekleştirildi

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, Trabzon'da cuma namazı sonrası protesto edildi.

Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği ile çeşitli sivil toplum kuruluşları, Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılınabilmesi için Atatürk Alanı'ndaki İskenderpaşa Camisi önünde, cuma namazı sonrası protesto gerçekleştirdi.

Mertcan İrdam, grup adına yaptığı açıklamada,1948'de başlayan ve Filistin topraklarının tamamını işgali amaçlayan İsrail politikasının devam ettiğini söyledi.

Son dönemde Kudüs'te ezan okunmasının yasaklandığını, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılarak kapılarına metal arama detektörlerinin yerleştirildiğini vurgulayan İrdam, "Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar sonrasında, Kudüs'te yaşayan Filistinliler tüm bu olanlara karşı tepki gösterdiler. İsrail ise namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dahil birçok kişi yaralandı." dedi.

İrdam, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını ve işlenen suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırıların da devam ettiğine dikkati çekti.

Türkiye'den, İsrail'e çağrıda bulunan İrdam, "Bizler, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması, ezanın Kudüs'ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması ve Kudüs'ün tamamen özgür olması için buradayız." diye konuştu.

İsrail aleyhine sloganların atıldığı protesto, dua edilmesinin ardından sona erdi.

28 Tem 2017 - 15:18 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.