İskele hatasından çökmüş

Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yapımı süren şehir camisinin avlu tavanının çökmesi ve iki işçinin yaralanması nedeniyle yapılan inceleme rap...

Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yapımı süren şehir camisinin avlu tavanının çökmesi ve iki işçinin yaralanması nedeniyle yapılan inceleme raporu açıklandı. Hazırlanan inceleme raporu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Vekili Atilla Ataman tarafından açıklandı. Açıklanan teknik raporda çökme kalıbı taşıyan iskelenin yükü taşıyamamasından kaynaklandığı belirtildi.

ÇÖKME NEDENİ AÇIKLANDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yapımı süren şehir camisinin avlu tavanının çökmesi ve iki işçinin yaralanması nedeniyle inceleme yapılacağını duyurmasının ardından camide inceleme yapıldı. Pazarkapı Mahallesi’nde yapımı süren camide geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve iki kişinin yaralandığı kaza ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Ataman camideki kazanın iskelenin kalıp hatası nedeniyle düşmesiyle gerçekleştiğinin belirlendiğini açıkladı. Cami zemininde herhangi bir sorun olmadığını belirten Ataman, “Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Pazarkapı Cami Projesi hakkında bilgi notunu paylaşmak istiyorum. Yapımı devam eden şehir cami 26 dönümlük bir alanda yer almaktadır. Camide meydana gelen tabliye betonu döşeme sırasında yani düz zeminin en geniş olduğu alanda yaşanan kazanın kalıbı taşıyan iskelenin geniş açı bulup da o yükü taşıyamadığından çöktüğü anlaşılmıştır. Tamamen bir kalıp hatası sonucudur. Yapılan incelemelerde kolonlarda herhangi bir deformasyon olmadığı görülmüştür.” dedi.

HABER: Gültekin SADIKOĞLU

10 Eki 2019 - 12:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.