İş dünyası bir çınarını daha kaybetti

Trabzonlu işadamı, bir zamanların Türkiye fındık ihracat rekortmeni firması Oltan Gıda'nın sahiplerinden Kenan Oltan tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi...

Trabzonlu işadamı, bir zamanların Türkiye fındık ihracat rekortmeni firması Oltan Gıda'nın sahiplerinden Kenan Oltan tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde kurtarılamayarak vefat etti. 91 yaşında vefat eden Kenan Oltan'ın cenazesi, 24 Haziran Pazar günü Trabzon İskenderpaşa Camisinde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’taki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Trabzonlu işadamı, bir zamanların Türkiye fındık ihracat rekortmeni firması Oltan Gıda'nın sahiplerinden Kenan Oltan tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesinde vefat etti. 91 yaşında vefat eden Kenan Oltan'ın cenazesi, 24 Haziran Pazar günü Trabzon İskenderpaşa Camii'nde ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’taki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

KENAN OLTAN KİMDİR?

1927 yılında Trabzon'da doğdu. Babası Ali Osman Oltan ile birlikte Trabzon'da çeşitli ticari işlerde çalıştı. 1950 yılında fındık ticaretine atıldı. Ancak Türkiye fındık ihraç rekortmenliğine giden yol 1984 yılında oğlu Orhan Veli Oltan ve damadı Şükrü Güngör Köleoğlu ile birlikte kurduğu Oltan Gıda Maddeleri İth. İhr. ve Ticaret Ltd. Şti ile başladı. Dünya fındık ihracatının büyük bölümünü elinde bulunduran Türkiye'de 2002 yılında fındık ihraç rekortmenliğine yükseldi. Şirketin 2014 yılında Ferrero firmasına satılışına kadar da bu rekortmenlik sürdü. 2005 yılında Trabzon'un Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde dünyanın en gelişmiş Fındık Entegre Tesisini kuran Oltan Gıda ile fındık sektöründe yeniliklere öncülük etti.

Zahide Oltan ile evli. Çocukları Orhan Veli Oltan ve Güler Köleoğlu’dur.

Aydın GELLECİ

23 Haz 2018 - 12:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.