İntiharları önlemek için toplandılar

Rize’de “İntiharı Önleme İl Kurul Toplantısı” yapıldı

Rize Valiliğin öncülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda “İntiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharın azaltılması” amacıyla İntiharı Önleme İl Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Rize Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kurulun başkanlığını Vali Yardımcısı Selçuk Köksal yaptı. Toplantıya ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen projeyle Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı’nda intiharı önleme konusunda farkındalık oluşturulması ve intiharın azaltılması hedefleniyor. İntiharı Önleme İl Kurulunun toplanması ve ayrıca intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Rize Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda 'Rize İli İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı' değerlendirilerek paydaş kurumlarla yapılması planlanan ve yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Rize Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, yaptığı açıklamada, “Eylem Planımız, ilimizdeki ilgili kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin destekleriyle söz konusu planın yürütülmesi amaçlanmaktadır. İlimizde tüm yerel güçlerin işin içine katılmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan bu çalışmamız, bu alanda atılması gereken adımları amacı ve kapsamıyla beraber ortaya koymaktadır.” dedi.

İNTİHARLARDA İSTANBUL İLK, BAYBURT SON SIRADA

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014-2016 yıllarında Türkiye'de 9 bin 479 kişi intihar etti. İstanbul, İzmir ve Bursa en fazla intihar vakalarının olduğu iller oldu. Bayburt, Gümüşhane ve Çankırı ise intiharların en az olduğu iller olarak sıralandı. Verilere göre, intihar vakalarının en çok olduğu il İstanbul oldu. İstanbul'da 1262 kişi intihar etti. İstanbul'u ise sırasıyla şu iller izledi. İzmir'de 637, Bursa'da 385, Adana'da 378, Mersin'de 298, Gaziantep'te 220, Diyarbakır'da 215, Aydın'da 209 ve Kayseri'de ise 206 kişi yaşamına son verdi. İntihar vakaları en az Bayburt'ta oldu. 2014- 2016 yılları arasında Bayburt'ta sadece 4 kişi intihar etti. Gümüşhane'de 10, Çankırı'da 11, Yalova'da 13, Iğdır'da 18, Rize'de 20 ve Karabük'te 21 kişi hayatına son verdi.

16 Eki 2018 - 13:01 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.