İmamoğlu’nu uyardı

İçişleri Bakanı Soylu, HDPKK’lı başkanları ziyaret eden İmamoğlu’na  rest çekti

İŞİNİ YAP YOKSA PERİŞAN OLURSUN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları ve iş karşılığı dağa adam gönderdikleri gerekçesiyle görevden alınan HDP'li belediye başkanlarını Diyarbakır’da ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Bakan Soylu, “Buradan söylüyorum. İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net.” dedi.

ATATÜRK İSTİSMAR EDİLEMEZ

Bakan Soylu, İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretinde HDP’li B­­­­aşkan Keziban Yılmaz’a Atatürk portresi hediye etmesini kınadı. Soylu, “Atatürk'ün her türlü istismar edildiği ortamı gördük bu ülkede, ama terör örgütü üzerinden istismar edildiğine şimdiye dek rastlamadık. Yazıklar olsun.” dedi. Öte yandan Atatürk portresi hediye edilen HDP’li Yılmaz’ın, PKK’lı teröristleri kahraman gibi gösterdiği mesajlar ortaya çıkınca, CHP’nin talebi üzerine Yılmaz Twitter hesabını kapattı.

SARILMIŞ HALAY ÇEKMİŞLER!

İmamoğlu'nun ziyaret sonrası yaptığı açıklamaları hatırlatan Bakan Soylu, “Ballandıra ballandıra anlatıyor, sarılmışlar, kucaklaşmışlar, halay çekmişler… Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız. Yıllardır terörden acı çeken insanlar dururken, terörist cenazelerinde yas tutan adamlara böylesine bir destek milletimizin de bizim de gönlümüzü acıtır, kimse kusura bakmasın.” diye konuştu.”dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li belediye başkanlarını Diyarbakır’da ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

İÇİNİZ RAHATTI DEĞİL Mİ?

Görevden alınan belediye başkanları ile ilgili konuşan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: “Ay yıldızlı Türk bayrağı Diyarbakır Belediyesi ve diğer belediyelerden çıkartılırken, içiniz rahattı değil mi? Şimdi, gönlünüz terör örgütü müzahirlerine Atatürk tablosunu verirken rahat etsin. Atatürk'ün her türlü istismar edildiği ortamı gördük bu ülkede, ama terör örgütü üzerinden istismar edildiğine şimdiye dek rastlamadık. Yazıklar olsun.”

TÜRKİYE, EVLATLARINI KAYBETTİ

Soylu, “30 Ağustos'u yeni geçtik; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün şehitlerimiz ruhu şad olsun, bunu çok net söylüyorum. Buralarda kalırız kalmayız, görevleri yaparız yapmayız, bunların hepsi, zaman içerisinde geçmişte kalacak işlerdir. Ama bu ülke hür olmalı. Bu tip şaklabanlıklar Türkiye'nin kendi istikametini başka bir noktaya çekmektir. 10 yıl önce de, 20 yıl önce de, 40 yıl önce de Türkiye, PKK terör örgütüyle karşı karşıya kaldı, evlatlarını kaybetti, ekonomisinde yoksunlaştı. Bu dönemleri hep beraber yaşadık, ne istiyoruz yahu, aynısı yeniden mi gelsin? Bizden sonraki nesiller de bu bizim yaşadıklarımızı yaşamaya devam mı etsin?” diye sordu.

KİMSE KUSURA BAKMASIN

Ballandıra ballandıra anlatıyor, sarılmışlar, kucaklaşmışlar, halay çekmişler. Allah neşenizi artırsın, gözümüz yok. Bir tarafta şehit aileleri dururken, gaziler dururken, Diyarbakır'a gitmişken Hacire anaya da bir uğrasaydın, oğlunun nasıl kaçırıldığını, bir oğlunun nasıl infaz edildiğini onun ağzından bir dinleseydin bari. Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net. Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız. Yıllardır terörden acı çeken insanlar dururken, terörist cenazelerinde yas tutan adamlara böylesine bir destek milletimizin de bizim de gönlümüzü acıtır, kimse kusura bakmasın.” diye konuştu.

Filiz YILDIRIM

04 Eyl 2019 - 13:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.