İlk meclis başladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dün çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı mesajı Başkan Murat Zorluoğlu tarafından meclis üyelerine iletildi. Başkan Zorluoğlu, yönetim anlayışında istişare vurgusu yaptı. Meclis birinci başkan vekilliğine Atilla Ataman, ikinci başkan vekilliğine ise Mehmet Karaoğlu seçildi.

Trabzon’un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni üyeleri ile birlikte ilk meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Meclis Başkan Vekillerinin oylamalarının yapıldığı sırada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Zorluoğlu’nu arayarak başarı dileklerini iletti. Zorluoğlu “Biraz önce arayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dı. Sizlere iyi çalışmalar ve başarı dileklerini iletmemi istedi” dedi.

Meclis açılış konuşmasını gerçekleştiren Zorluoğlu, sorunların çözümünde yönetim anlayışının istişare olacağına, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağına vurgu yaptı. Başkan Zorluoğlu “Gönül belediyeciliği hedefimize uygun olarak, makamda oturan değil, daha çok alanda, sahada, vatandaşımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz. Bölgesinin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda beraber çalışacak ve Trabzon’u inşallah 2023 Türkiye’sine birlikte hazırlayacağız” biçiminde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin, Trabzon her açıdan kalkınması ve gelişmesi açısından tarihi bir sorumluluğu bulunduğunu belirten Zorluoğlu “Ben bu sorumluluğu bihakkın ifa edeceğimize ve Trabzon’umuzu daha güçlü ve müreffeh bir şehir haline getireceğimize yürekten inanıyorum” dedi. Zorluoğlu “Bu ayki toplantılarda hem meclisimizin divanı, başkan vekilleri, ihtisas komisyonları ve diğer komisyonları şekillenecek, hem de belediye hizmetleri ile ilgili bazı acil konuları görüşüp karara bağlayacağız inşallah. Ayrıca, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin mevcut durumu, personel yapısı, mali durumu, devam eden önemli işleri ile ilgili olarak da meclisimize bir sunum yaparak sizleri bilgilendireceğiz” diye konuştu.

Meclis Başkan Vekilleri için oylama yapıldığı sırada Başkan Zorluoğlu’na bir telefon ulaştırıldı. Meclis Başkanlığının arkasında 1 DK süren bir konuşma gerçekleştiren Zorluoğlu, daha sonra yerine geçti. Kendisini arayan ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten Zorluoğlu, “Biraz önce arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Sizlere iyi çalışmalar başarı dileklerini iletmemi istedi” ifade

Mecliste ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilleri için gizli oylama yapıldı. 1. Başkan vekilliğine 65 oyun 64’ünü alan Atilla Ataman seçilirken 2. Başkan Vekilliğine 64 oy alan Mehmet Karaoğlu seçildi.

Filiz YILDIRIM

16 Nis 2019 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.