İkinci pist olmazsa olmaz

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, havalimanındaki yoğunluğa dikkat çekti

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Havalimanı’nda yoğunluğa dikkat çekerken ikinci pist vurgusu yaptı. Başkan Hacısalihoğlu, “Bizim havalimanındaki iç hatlar terminalimiz, şu anda kapasitesinin yaklaşık yüzde 65 üzerinde. Terminale ihtiyacımız var. Bu konuya da özelikle dikkat edilirse, yine kaynakların verimli kullanılması çok fazla yatırıma girmeden mevcut pistin yanına ikinci bir pist yapılabilirse ileride başımıza gelebilecek bazı olumsuzluklar ortadan kalkmış olur.” diye konuştu. Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’a ek seferler konulmasını da talep etti. Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Havalimanı'nda da yoğunluk yaşandığını belirterek, “Havalimanımız şu anda kapasitesinin çok üzerinde çalışmaya devam ediyor. Çünkü biz burada bir turizm hareketi başlattık. Bu turizm hareketini başlatan aslında Sayın Cumhurbaşkanı’mızdı. Karadeniz Bölgesi’ni turizm bölgesi ilan etti. Bu doğrultuda çalışmalarımızı ve tanıtmalarımızı özellikle Körfez ülkelerinde sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Bu şekliyle şehrimize Körfez ülkelerinden gelen çok sayıda turist var. Eylüle kadar şehrimiz turizm yönünden âdeta bayram etmektedir. Ekonominin canlanması adına, şu anda ekonomiyle ilgili en ufak bir sorun şehrimizde ve bölgemizde yok diyebiliriz. Çünkü turizm had safhada en öne çıkmış konudur. Turistlerin direkt gelmesi konusunda Körfez ülkelerinden sadece Suudi Arabistan'dan iki tarifeli uçak, dört tane de charter var. Suudilerle yapmış olduğumuz toplantılarda onların bize ilettiği direkt seferlerin arttırılması. Cumhurbaşkanı’mızdan Türk Hava Yolları'na bir talimat vermesi ricasında bulunduk. Direkt seferlerin artmasıyla birlikte ya da özel sektörün yönlendirilmesiyle birlikte fazlasıyla turizm hareketini şehrimize kazandırmış olacağız.” dedi. İkinci pistin gerekliliğine vurgu yapan Hacısalihoğlu, “Tabii burada Cumhurbaşkanı’mıza sunduğumuz bir diğer önemli konu da bizim havalimanındaki iç hatlar terminalimiz, şu anda kapasitesinin yaklaşık yüzde 65 üzerinde. Terminale ihtiyacımız var. Dış hatlar şu anda idare edecek durumda. Bu konuya da özelikle dikkat edilirse bildiğiniz gibi yine kaynakların verimli kullanılması çok fazla yatırıma girmeden mevcut pistin yanına ikinci bir pist yapılabilirse ileride başımıza gelebilecek bazı olumsuzluklar ortadan kalkmış olur. Kısa zamanda da ikinci pistin harekete geçmesi ve park yerlerinin artmasıyla, havalimanının şehrimizin turizme dönük potansiyelini karşılayacak durumda olacağını söyleyebiliriz. Bunlar sizlerin bir talimatına bağlı.” diye konuştu.

Aydın GELLECİ

10 Eyl 2017 - 13:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.