İki terör örgütü eylem için birleşti

Biri gemileri patlatmaya, diğeri ise ülkeye patlayıcı sokmaya çalışıyor

Terör örgütlerinden birinin gemilerin patlatmaya, diğerinin ise çay ve sigara paketleri içerisinde ülkeye patlayıcı sokmaya çalıştığı belirlendi.

İSTİHBARAT FAALİYETLERİ DEŞİFRE ETTİ

İstihbarat birimleri PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütlerinin faaliyetleri deşifre etti. Terör örgütlerinin faaliyetleri ortaya çıkarmak ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, yeni bilgiler ele geçirildi. Terör örgütlerinin ülkede huzuru bozmaya yönelik eylem arayışında olduğunu tespit eden istihbarat birimleri, hazırladıkları raporlarını İçişleri Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlık terör örgütlerini yapmayı planladığı olası eylemler için

Emniyet Genel Müdürlüğünü uyararak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

KIYI KENTLERİNDE TEDBİRLER ARTTIRILDI

DHKP/C terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçen dijital materyallere yönelik yapılan incelemelerde örgütün taktik değiştirdiği ortaya çıktı. Yapılan inceleme sonucunda örgütün ABD ve önemli kişilere ait gemilere dalgıçlar aracılıyla bombalı eylem yapmayı planlandığını belirleyen istihbarat birimleri, kıyı kentlerinde olası saldırılara karşı tedbir alınmasını istedi. Ayrıca, örgütün yapmayı planladığı olası eylemler için roket kullanabileceği hatırlatıldı.

UYUŞTURUCU BARONLARIYLA KOL KOLA

PKK/KCK terör örgütünün ise suç örgütleri ve uyuşturucu madde ticareti faaliyetinde bulunanlarla irtibata geçtiğini ve sınır illerimizden ülkeye kaçak yollarla sigara ve çay paketleri içerisinde bomba sokmayı planladığı tespit edildi. Bu tespitin ardından özellikle Suriye, Irak, İran ve Gürcistan üzerinden geçişlerde aramalar sıklaştırıldı.

Enis YILDIRIM

18 Nis 2019 - 12:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.