İki güzel söz verdi

Güney Çevre Yolu Yok ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Trabzon’un daha önceden belirlenmiş mega yatırımlarından Bakanlığına bağlı iki y...

Güney Çevre Yolu Yok

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Trabzon’un daha önceden belirlenmiş mega yatırımlarından Bakanlığına bağlı iki yatırım konusunda çalışma yapılacağına dair söz verdi. Artvin, Rize ve Gümüşhane’den sonra dün Trabzon’da incelemelerde bulunan Bakan Turhan Kanuni Bulvarı’nın tamamlanacağını da sözlerine eklerken Güney Çevre Yolu konusunda herhangi bir şey söylemedi.

Demir Yolu ve Havalimanı Var

ERZİNCAN-TRABZON Demiryolu Projesi konusunda “Çalışmalarımız devam ediyor. Onu da inşallah önümüzdeki çalışma döneminde Trabzonumuza kazandıracağız.” dedi. Trabzon Havalimanının artık yetersiz kaldığını kaydeden Turhan, “Trabzon'a söz vermiş olmayayım ama daha yeni büyük bir havaalanı yapılmasını düşünüyorum. Onun da inşallah gelecekte müjdesini veririz." dedi.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Trabzon Havaalanımızın yolcu kapasitesi giderek artıyor. Trabzon'a söz vermiş olmayayım ama daha yeni ve büyük bir havaalanı yapılmasını ekibimizle birlikte düşünüyoruz. Onun da gelecekte inşallah müjdesini veririz." dedi. Bakan Turhan, Ortahisar ilçesi Kalkınma Mahallesi'ndeki esnaf ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Ziyaretlerinize başladınız, nasıl bir heyecan var?" sorusuna Bakan Turhan, "Trabzon'a gelip heyecanlanmamak bizim için mümkün değil. Trabzon heyecanlı insanların şehri. Biz de bu şehre gelince heyecanlanıyoruz, duygulanıyoruz. Trabzon'un havası, suyu, toprağı bizi daha farklı bir havaya sokuyor." yanıtını verdi. Bakan Turhan, bölgedeki ziyaretlerinin hafta başından itibaren devam ettiğini belirterek şöyle devam etti: "Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane. Bugün de Trabzon'dayız. Trabzon'daki hemşehrilerimizle güzel bir gün geçiriyoruz. Bölgede yapılan çalışmalar hakkında gerek bakanlığımız birimleriyle gerekse yerel yönetimde görevi olan arkadaşlarımızın yaptığı işler konusunda fikir ve görüş alışverişinde bulunduk. Tabii önümüzde yerel seçim var. Seçim öncesi hazırlıklarımız devam ediyor. İnsanımızla kucaklaşıyoruz, hasbihal oluyoruz. Yapacağımız çalışmaları, hizmetleri ve işleri vatandaşlarımızla paylaşıyoruz." Turhan, "Türk Hava Yollarının (THY) Kıbrıs-Trabzon direkt uçuşlarının geri getirilmesiyle" ilgili soruyu yanıtlarken, "Bir hava yolu hattının oluşması için yolcu sayısı çok önemli. Hava yolu işletmecileri, uçaklarda belirli bir doluluk oranını yakalayamayınca orada hizmeti bırakıyor. Bu, dünyanın her yerinde var, bizim ülkemizde de böyle. Trabzon Havaalanı 5 şehre hizmet veriyor. Sadece bir şehir havaalanı değil, yolcu sayısı bakımından Türkiye'deki 7. büyük havaalanı." Bakan Turhan, Trabzon'un her yerde insanı olduğunu aktararak her bölgeden kente uçuş talepleri geldiğini ifade etti. Kıbrıs'ta yaşayan Trabzonlular olduğunu da söyleyen Turhan, şöyle devam etti: "Kıbrıs'ta bir bakanımız var hemşehrimiz, o bu konuda bizden istekte bulundu. THY, yılın tamamında değil ama belirli aylarda yeterli sayıda yolcu bulunması durumunda tarifeli seferler konulmasını düşünüyor. THY yetkilileriyle bu konuyu görüştüm. Van'dan Trabzon'a yeterli sayıda yolcu olmayacağı düşüncesiyle tarifeli sefer koymanın rantabl olmayacağını, sürdürülebilir olmayacağını ilettiler. Zararına bir hizmetin çalışması da doğru değil. Ama alanın tamiratı konusunda arkadaşlarımız çalışıyor. Bahar döneminde haziran ayı sonuna kadar bu tamiratı, takviye kaplamayı yapacağız."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Genişletilme çalışması yapılacak mı?" sorusuna, "Bu konuyu değerlendiriyoruz. Aslında genişletmekten ziyade, havaalanımızın yolcu kapasitesi giderek artıyor. Terminaller de yetersiz kalıyor. Özellikle yolcu terminalleri iç hatlar, dış hatlar... Ben Trabzon'a söz vermiş olmayayım ama daha yeni büyük bir havaalanı yapılmasını düşünüyorum. Onun da inşallah gelecekte müjdesini veririz." karşılığını verdi.

Başka bir gazetecinin, "2019 yılı için vereceğiniz proje müjdesi var mı?" sorusuna yanıt verirken Turhan, şunları kaydetti: "2019'da Trabzon'da yapım çalışmaları devam eden Kanuni Bulvarı'nı, bu yılın sonuna kadar Çukurçayır bölgemize kadar olan kısma kadar açmayı hedefliyoruz. İnşallah yaz ortasında da Yıldızlı Kavşağı'nı Erdoğdu'ya bağlamayı hedefliyoruz. Kanuni Bulvarı, Trabzon'un özellikle şehir içi ve transit trafiğine çok önemli katkı sağlayacak bir projemiz, onu yapacağız. Trabzon'da yine yapım çalışmaları devam eden Konaklar-Kaşüstü hattı devam ediyor, ihalesi yapıldı. Akçaabat-Düzköy yolu ile Yalıncak-Çağlayan yolu devam ediyor.

Bu arada iç kesimlerde birçok projemiz, il yollarımızda çalışmalar devam ediyor. Bunları teker teker saymaya gerek yok, yaklaşık 16 proje üzerinde çalışıyoruz. Ama ileriye dönük olarak, Trabzon'a Erzincan'dan demir yolu projesi çalışmalarımız da devam ediyor. Onu da önümüzdeki çalışma döneminde Trabzon’umuza kazandıracağız."

16 Şub 2019 - 11:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.