İki brokerin borsa oyunu

Borsada 1 milyon TL kayıp yaşayan iş adamı, iki brokerdan şikayetçi oldu

TRABZON’DA bir bankanın borsa kısmında görevli biri kadın iki broker, banka müşterisinin 1 milyon TL zarara uğrattığı iddia edildi. İş adamı İ.Ü.C.’nin yanı sıra, 5 yıl çalıştıkları bankadan kendi isteği ile ayrılan D.T. ve Ö.G.’nin ifadesine başvuruldu.

PARAYI GERİ ALABİLECEĞİMİ SÖYLEDİLER

Trabzon’da özel bir bankanın borsa bölümünde büyük bir skandal yaşandığı ortaya çıktı. 15 yılı aşkın süredir borsa da işlem yaptığı belirlenen iş adamı İ.C.Ü. dolandırıldığını ileri sürerek, şikayetçi oldu. ‘Sizin adınıza işlem yaparız’ diyen D.T. ve Ö.G.’ye güvendiğini belirten İ.C.Ü., iki borsacının kendisini kandırdığını, zarara uğrattığını ve menfaat temin ettiğini ileri sürerek, şikayetçi oldu. İ.C.Ü., “Param 140 bin TL’ye gerilerken, kurum iki yılda 651 bin TL komisyon kazandı. İstifa ettikten sonra yanıma gelen D.T. ve Ö.G., İstanbul A.Ş. nezdinde itiraz edersem, parayı geri alabileceğimi söylediler” dedi.

PARAYI KAYBETTİLER, İSTİFA ETTİLER

Yaşanan kaybın ardından 5 yıl çalıştıkları kurumdan istifa ettiği belirlenen banka görevlisi D.T. ve Ö.G. hakkında soruşturma başlatıldı. Maaşlı çalıştıklarını ve komisyon almadıklarını belirten D.T. ve Ö.G., denetim raporlarında yer alan iddiaları reddetti. D.T., “Ben ekstra gönderdim. Hiçbir itirazda bulunmadı. Hisse senedi değerleri düştü. Biz komisyon almadık kurumda maaşlı olarak çalıştık. Para ödenmesine rağmen denetim raporu düzenlendi. SPK’ya gidecek bir şikâyette fonların ilgili sıkıntı yaşayacağı için talep edilen miktar ödendi” dedi. Ö.G. ise müfettiş tarafından işlemlerde herhangi bir sorun olmadığı belirlendiğini söyledi.

BANKA PARAYI ÖDEDİ AMA

Banka, müşterisi olan İ.C.Ü.’ye borsada kayıp yaşamamak için iki yıllık süre içerisindeki zararı olan 650 bin TL‘yi ödediği öğrenildi. Dolandırıcılık iddialarına ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Enis YILDIRIM

24 Tem 2017 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.