İdamlara tepki yağdı

Mısır’da darbeci Sisi yönetiminin idam ettiği Müslüman Kardeşler Üyesi 9 gencin şahadeti Trabzon ve Gümüşhane Anadolu Gençlik Derneği tarafından protesto edildi.

Trabzon Anadolu Gençlik Derneği Şubesi, Meydan Parkı Atatürk Alanında Cuma namazı ardından düzenlenen mitingde Mısır’ın darbeci Sisi yönetimini protesto etti. İnsanlık suçu işlendiğine dikkat çeken AGD Trabzon Üniversitesi Başkanı Muhammet Furkan Varınca, “Bundan 4 yıl önce bombalı bir saldırıda hayatını kaybeden Başsavcı Hişam Berekat’ın ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle Müslüman Kardeşler üyesi 9 kişinin idam edilmesinin üzüntüsü ve şaşkınlığı içerisindeyiz” dedi.

Mısır’da Müslüman Kardeşler üyelerine yapılan haksız yargılama sonucu verilen idam cezalarına demokrasi yanlısı ülkelerin sessiz kalmasını kınayan açıklama yapan Varınca, “Yapılan son infaz gösterdi ki darbeci Sisi’nin ölüm cezasını kullanması tam bir insan hakları krizi halini almıştır. Bu süreçte Batı insan hakları ve adalet kavramlarını kendi işlerine geldiği gibi anlamaya ve kullanmaya devam etmektedir. Bu süreçten sonra darbeci Sisi kendisine muhalif kimseyi istememektedir. Kendisine muhalif olan herkes için Mısır’ı açık cezaevini haline getirmiştir. Mısır da idamlar durmalıdır. İnsan haklarına ve adil yargılamaya riayet edilmelidir” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANE'DE, MISIR'DA DARBE KARŞITI 9 KİŞİNİN İDAM EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Gümüşhane'de Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edilmesi basın açıklaması ile protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Topal, Kemaliye Camisi önünde cuma namazının ardından yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 9 gencin idam yoluyla haksız şekilde şehit edildiğini söyledi. Topal, 9 cesur yürekli gencin, Mısırlı annelerin, kadınların metanetli hüzünleri ve duaları eşliğinde şehit olduğunu ifade etti. Mısır'da seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrildiği 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişinin idam cezasına çarptırıldığını vurgulayan Topal, şunları kaydetti: "İdama çarptırılanların çoğu Mursi'yi destekleyen Müslüman Kardeşler üyesi ve onlarla bağlantısı olan Mısırlılardır. Darbeci Sisi yönetimi kendisini 2034 yılına kadar devlet başkanı yapabilecek anayasal düzenleme ile uğraşmaktadır. Kendisine muhalif olan herkes için Mısır'ı açık cezaevini haline getirmiştir, getirmeye de devam edecektir. Bu mücahitlerin şehadete gülümseyerek gittiğini bütün dünya hayretle izledi. Dernek olarak yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılan insanlarının, oluk oluk kanı akıtılan tüm toplumların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz." Mısır yönetimini protesto eden dövizlerin de taşındığı basın açıklamasına, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir'in yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

23 Şub 2019 - 11:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.