İçimize sızmak isteyeceklerdir

İlk kez basının karşısına geçen İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Saka, FETÖ’cülerin partiye sızmak isteyebilecekleri yönünde Ankara’dan uyarıldıklarını belirtti

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği ilk basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Beraberinde Belediye Meclis Üyeleri Ali Sağır, Davut Çakır ve Derviş Köz ile atanan ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısını gerçekleştiren Saka, 18 ilçeden 8’inde ilçe başkanını atadıklarını, çok yakında partinin il binasını da faaliyete geçirerek kalan 10 ilçede de atama yapacaklarını söyledi. Konuşmasının başında önemle hiçbir partinin uzantısı ya da devamı olmadıklarını vurgulayan Saka, “Bizim görev vermediğimiz hâlde bir, bir buçuk yıldır Kuva-yı Milliye ruhuyla çalışan arkadaşlarımız var. Şu ana kadar 8 ilçeyi atadık. Atamaları yaparken ve yönetimlerimizi oluştururken şunu söyledik: Çok hassas davranmalıyız. Toplumun her kesimine bize güven duyan her insanımızın, bu yönetim kurullarında kendisinin temsil edildiğini düşünmesi lâzım. Çünkü biz Türkiye’ye talibiz. İktidara hep birlikte yürümek istiyoruz. Hiçbir siyasî partinin uzantısı değiliz. Hiçbir siyasî partinin boşluğunu dolduracak değiliz. İktidara yürüyen ve bunun için gerekli ne varsa yerine getiren inanmış donanımlı kadro ile geliyoruz.” dedi.

İKTİDAR HER ŞEYLE KAVGA EDİYOR

İktidarın her şeyle kavga ettiğini ve iktidar mensuplarının ülke bekasından çok şahsî bekalarını düşündüklerini iddia eden Saka, şöyle devam etti: “Biz aziz milletimize söz verdik. Onların dertlerine, düşüncelerine sahip çıkacağız. Türk milleti bu coğrafyada mazlum halklara, insanlara hizmet etmeyi kendine şiar edinmiştir. Ayağına taş değen bizimle gelmesin. Ayağına değecek taşla çekeceği acıyı önemsiyorsa bizimle gelmesin. Biz taşın altına elimizi değil bedenimizi koymak için yola çıktık. Bize halkımızın verdiği destekle ülkenin kaderini değiştireceğiz. Bütün varlığımızı feda ederek mücadele edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız.”

ŞİKE MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Trabzonspor’a 2010-2011 sezonunda yapılan ve diğer sezonlarda da süren haksızlıklara da değinen Saka, “Trabzonspor’umuza yaşatılan haksızlıkları konuşmamak, dile getirmemek benim vicdanıma sığmıyor. Sığan varsa anlatsın. Bizim içimiz acıyor. O gün bunu yüksek mecradan seslendiren Koray Aydın ve Volkan Abi (Canalioğlu) doğru olanı söylediler. Bu şehir iktidara destek veren bir şehirdir. Neyi kazandıysak beklentilerimiz yok sayıldı. Haklı olan bizdik. 82 puanı alın teriyle kazanan bizlerdik. Son virajda elimizden çalındı. Haklı ama güçsüz olan ezildi ve bu ülkede her zaman yapılan yapıldı. İşte biz buna son vereceğiz. Biz şike sürecinde asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

FETÖ NEDENİYLE SÜREÇ AĞIR İŞLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 oy oranıyla risk aldığını ifade eden Saka, şunları ifade etti: “Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı makamına oturacağına inanıyoruz. Meral Akşener Başkanımızın cumhurbaşkanlığı noktasında başarılı olacağına inanıyoruz. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna hep beraber bu millet için oturtacağız.” İYİ Partinin teşkilatlanmasının ne zaman tamamlanacağı sorusuna ise Saka, FETÖ nedeniyle ince eleyip sık dokuduklarını ve bu nedenle sürecin ağır işlediğini kaydetti. Saka, “Ankara’ya gittiğimizde de uyardılar. İçimize sızmak isteyecek olanlar vardır.” dedi.

Berkant PARLAK

23 Kas 2017 - 15:04 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.