İbni Haldun’un sözünü hatırlattı

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 14. yüzyıl düşünürü, devlet adamı ve tarihçisi İbn-i Haldun üzerinden bir paylaşım yaparak iktidara gönderme yap...

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 14. yüzyıl düşünürü, devlet adamı ve tarihçisi İbn-i Haldun üzerinden bir paylaşım yaparak iktidara gönderme yaptı. İbn-i Haldun’un toplumların doğuş, yükseliş ve çöküşüne dair düşüncelerini yer aldığı bir yazıyı paylaşan Bıyık, altına şu notu düştü: “Ha gayret son aşamadayız.”

DÜŞÜNÜR ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

Başkan Bıyık, İbn-i Haldun üzerinden iktidara gönderme yaptı. Başkan Bıyık, “Toplumların doğuş, yükseliş ve çöküşüne sebep olan olayları, farklı bir şekilde ortaya koyup yorumlayan ünlü devlet adamı ve sosyolog İbn-i Haldun demiş ki…” diyerek, altına düşünür İbn-i Haldun devletlerin yönetimi ile ilgili düşüncelerinin yer aldığı yazıyı paylaştı.

“SEFAHAT, İSRAF VE ÇÖKÜŞ...”

Başkan Bıyık’ın İbn-i Haldun’dan alıntıladığı o yazıda şu ifadeler yer aldı: “Birinci aşama devlet ya da kurumların kuruluş ve fetihleri. İkinci aşama hükümdarın kontrolü ele alıp hükümdarlığını ilan etmesi. Üçüncü aşama ekonomik refah ve kültürel unsurların artması, lüks hayat ve debdebe. Dördüncü aşama toplumların doyum, tatmin ve kendini beğenme aşaması. Beşinci ve son aşama sefahat, israf ve çöküş...” Başkan Bıyık, bu paylaşımın altına “Ha gayret son aşamadayız.” notunu düşerek hükümete gönderme yaparak, iktidarı eleştirdi. Filiz YILDIRIM

15 Ağu 2019 - 12:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

tsat - başkan seçimde 50 tane proje vaadettin millete .hankisini hayata geçirmeyi düşünüyorsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 12:49