Hıdırnebi Yayla şenliği yapıldı

AKÇAABAT’TA her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 28.si düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hıdı...

AKÇAABAT’TA her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 28.si düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Hıdırnebi Yaylası’nda şenlik yapıldı. Hıdırnebi Yayla Şenliği’ne Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Osman Nuri Ekim, daire amirleri, protokolün diğer üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bülent Mumcu’nun sunumuyla başlayan Hıdırnebi Yayla Şenliği’nde konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “Yerli ve yabancı turistlerin son yıllarda ilgi odağı hâline gelen Karadeniz yaylaları her geçen gün turistik açıdan değer kazanıyor. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Akçaabat Belediyesine teşekkür ediyorum.” dedi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise “Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel olarak Akçaabat Festivali, Hıdırnebi Yayla Şenliği ile başladı. Karadeniz, her yeriyle güzel bir bölgedir. Özellikle yaylalarımız, yerli ve yabancı turistlerin yaz ayının ortasında serinlemek isteyen herkesin uğrak noktasıdır. Hıdırnebi Yaylası, konumu itibarıyla doğal bir kale görünümündedir. Paha biçilemez yaylalarımızın doğasına hep birlikte sahip çıkmalıyız. En önemli varlıklarımız olan yaylalarımıza gelecek nesiller için yaylacılarımız için hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz için hepimiz için bu yaylalara gözümüz gibi bakmalıyız. Cennet güzelliğinde olan yaylalarımızın çayırını, çimenini, ormanını, ağacını, doğasını koruyup muhafaza etmeliyiz. Yaylalarımızı yok ederek buralardan istifade edemeyiz. Halkımız, muhtarlıklarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, resmî kurumlarımız ve hepimiz iş birliği yaparak yaylalarımızı koruyabiliriz. Gelenekselleşen yayla şenlikleriyle barış ve kardeşlik duyguları güçleniyor, insanların birbiriyle olan muhabbeti ve birlikteliği artıyor. Yaylalarımızın doğal güzelliklerini bozmadan ekonomik olarak buralardan istifade edeceğiz. Ülke genelindeki herkesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bu doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum.” dedi.

Hıdırnebi Yaylası’nda yapılan şenliğin ardından, Akçaabat'’ta Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü yelken gösterisi yaptı.

21 Tem 2018 - 11:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.