Heyelan yol kapattı turistler mahsur kaldı

Trabzon’un Maçka ilçesinde şiddetli yağışla oluşan heyelan Sümela Manastırı yolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı. Ulaşıma kapanan yolda manastırı ziya...

Trabzon’un Maçka ilçesinde şiddetli yağışla oluşan heyelan Sümela Manastırı yolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı. Ulaşıma kapanan yolda manastırı ziyarete gelen 5 araç mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yolun karşı tarafından araçlarında mahsur kalan turistleri alarak güvenli bölgeye ulaştırdı. Bölgede heyelan riskinin sürdüğü belirtildi. Maçka Belediyesi ekipleri yağışın şiddetini azaltması ile birlikte bölgede yol açma çalışması yapacağı öğrenildiTRABZON’UN Maçka ilçesinde şiddetli yağışla oluşan heyelan, Sümela Manastırı yolunu ulaşıma kapattı. Ulaşıma kapanan yolda araçları ile mahsur kalan turistler kurtarıldı. Maçka ilçesinde etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor. İlçede şiddetli yağışla oluşan heyelan, Sümela Manastırı yolunu ulaşıma kapattı. Ulaşıma kapanan yolda manastırı ziyarete gelen 5 araç mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yolun karşı tarafından araçlarında mahsur kalan turistleri alarak güvenli bölgeye ulaştırdı. Bölgede heyelan riskinin sürdüğü belirtildi. Maçka Belediyesi ekipleri yağışın şiddetini azaltması ile birlikte bölgede yol açma çalışması yapacağı öğrenildi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, etkili olan şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldiğini belirterek, "Allah’a şükür can kaybımız yok. Yol kapanmasından dolayı mahsur kalanlar vardı. Onları tahliye ettik. Araçlar orada kaldı. İş makinelerimiz geliyor, yol açma çalışması başlatacağız." dedi. İlçede şiddetli yağışlar nedeniyle Maçka Deresi’nin su seviyesi de yükseldi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Koçhan, yaptığı açıklamada, sabahtan itibaren etkili olan sağanağın heyelana yol açtığını söyledi. Yağışların hala devam ettiğini belirten Koçhan, "İki küçük ırmak var. Burada aynı zamanda menfez dediğimiz yapılar var. Aşırı yağışın getirdiği yoğun rusubatla bu menfezler tıkanıyor, su akışı kesiliyor. Üstten gelen boş malzeme burayı dolduruyor." dedi. Koçhan, herhangi bir can kaybı olmadığını ifade ederek, "İki büyük kaya geldi. Bu bölge ormanların içinde, kayaların boşta olduğu bir bölge. Yoğun sağanak kaynaklı bir rusubat gelişi var ama çok da önemli, büyük bir şey yok." diye konuştu. İş makinelerinin çalışmalara başladığına dikkati çeken Koçhan, şunları kaydetti: "Yaklaşık yarım saate heyelanlı yolu açacağız. Arka tarafta Sümela Manastırı'nı ziyarete gelen turistlerin 6-7 aracı var. Onlara da yarım saat içinde geçiş vereceğiz. Allah'a şükürler olsun can kaybımız yok."

23 Haz 2018 - 12:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.