HDP’li vekilin Trabzon sorunu

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in Trabzon’da bir Hristiyan mezarının saldırıya uğradığı iddiası yalanlandı. Trabzon Valiliği, “Sadece mezarın başlığı kayboldu. O da yerine konulacak.” dedi.

Trabzon Valiliği “Trabzon’da Hristiyan mezarlığına saldırıda bulunuldu” haberleri ile ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada herhangi bir tahribatın olmadığı sadece ahşaptan yapılan mezar başlığının olmadığı belirtilirken İl Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgili soruşturma başlattığı ifade edildi. Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Trabzon’u hedefe koyan açıklamalar yaparak olayı Meclis gündemine taşıdı. HDP’li Çelik “Trabzon Santa Maria Kilisesi’nin Rahibi Andrea Santoro da 5 Şubat 2006'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Bu nefret saldırıları Hristiyan toplumunda ciddi endişe yaratmaktadır.” dedi

EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildli: ““Bazı basın ve yayın organlarında ‘Trabzon’da Hıristiyan mezarlığına saldırıda bulunulduğu’ iddiası ile ilgili olarak; bahse konu Mezarda herhangi bir tahribatın olmadığı sadece üzerinde bulunduğu iddia edilen ahşaptan yapılmış mezar başlığının yerinde olmadığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmış eksik olan mezar başlığının yenisi yaptırılarak yerine konulmaktadır.”

HDP’Lİ VEKİL TRABZON’U HEDEFE KOYDU

Yaşanan olayı HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik Meclis gündemine taşındı. Trabzon’a karşı saldırgan bir tutum sergileyen Çelik, TBMM’ye soru önergesi verdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından da açıklama yapan HDP’li Vekil Çelik, “Mezarlığına saldırdıkları Trabzon Santa Maria Kilisesi’nin Rahibi Andrea Santoro da 5 Şubat 2006'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Bu nefret saldırıları Hristiyan toplumunda ciddi endişe yaratmaktadır.” dedi.

MUHTAR AYVAZ: “GÖRGÜ TANIĞI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER”

Yaşanan olay ile ilgili açıklama aldığımız Esentepe Mahallesi muhtarı Mustafa Ayvaz: “Merhume Zehra Çokak’ın eşi Veysel Çolak olaydan sonra yanıma geldi ve polise ihbarda bulunduğunu söyledi. Mezarlık 62 yıllık bir Katolik mezarlığıdır. Yer bana yakın olduğu için olay yerine gittim. Tahrip söz konusu değil, herhangi biz zarar verme söz konusu değil. Sadece başındaki hac yoktu. Etraftaki komşulardan sordum ama herhangi bir görgü tanığı olmadığını söylediler.” dedi.

HABER: Filiz YILDIRIM

16 Şub 2020 - 13:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

oflu - Hristiyanlari savunduğun kadar keşke az da sözde temsilciligini yaptiginiz bölge insanini savunsan ya! Ama doğru, insan ait olduğunu önde tutup zikrini yapar!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 13:20