HDP ittifakın bir parçası değildir

İYİ PARTİ Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Genel Başkan Meral Akşener’in Diyarbakırlı annelere yönelik “Yanlış yerde duruyorlar.” yaklaşımından dolay...

İYİ PARTİ Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Genel Başkan Meral Akşener’in Diyarbakırlı annelere yönelik “Yanlış yerde duruyorlar.” yaklaşımından dolayı oluşan tepkilere sert çıktı. Kuvvetli, sürecin AK Parti tarafından istismar edildiğini iddia ederek, “HDP hiçbir zaman Millet İttifakı’nın bir parçası olmamıştır.” dedi.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, partisi ile HDP’nin bir araya gelmesinin mümkün olmadığını savundu. İYİ Parti’nin HDP’ye karşı duruşunun net olduğunu dile getiren Başkan Kuvvetli, “Biz daha yolun en başında tavrımızı ortaya koymuş bir siyasi partiyiz. Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, ‘İYİ Parti'nin, HDP ve benzerleriyle ilgili tavrı ve duruşu gayet nettir. Terör örgütünün sözcülüğünü yapanların gölgesinin bile düştüğü yerde, İYİ Parti'nin işi olmaz.’ demiştir. İYİ Parti kurulduğu günden bugüne 24 Haziran 2018 milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri olmak üzere iki seçimde yer almış ve bu seçimlerde de hiçbir gizli ajandası olmadan tam bir şeffaflık içerisinde Türk milletinin oylarına talip olmuştur. İYİ Parti’nin aldığı her oy, partimizin duruşuna ve İYİ bir Türkiye vaadine inanmış vatandaşlarımızındır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde ise İYİ Parti tamamen şeffaflık ve hakkaniyet ilkelerini esas alan bir anlayışla CHP ile seçim ittifakı yapmış; Türk Milleti’nin huzuruna çıkmıştır. HDP hiçbir şekilde bu ittifakın bir parçası olmamıştır.” diye konuştu.

AK PARTİ TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLİYOR

Seçim süreçlerinde HDP’nin İYİ Parti’ye karşı çalıştığını dile getiren Kuvvetli, “Hele ki HDP’nin İYİ Parti’ye kaybettirmek üzere bir seçim stratejisi güttüğü de bizzat kendileri tarafından açıklanmıştır. Hatırlanacağı üzere HDP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan her seçim çevresinde aday çıkarmış ve o seçim çevrelerinde İYİ Parti’ye seçim kaybetirmiştir.İYİ Parti'nin HDP ile ilgili görüşleri gayet açık ve nettir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in açıklamaları ortada, Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın'ın ve parti yetkililerimizin açıklamaları ortadadır. Genel Başkanımız yeri zamanı geldiğinde atacağı adımların yerini ve zamanını kendisi tayin eder. Elbette ki basından, halktan ve bizlerden gelen talep ve beklentileri de değerlendirir. Bu konuların Millet İttifakı'na zarar verecek şekilde AKP tarafından istismar edilmesini de doğru bulmuyoruz. Sözde Çözüm Sürecini yürütenlerin ve o süreci destekleyenlerin İYİ Parti'ye söz söyleme hakları yoktur.” ifadelerini kullandı.

ANNELERİN DURUMU HEPİMİZİ ÜZMEKTE

Evlatları dağa kaçırıldığı için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan anneler üzerinden iktidarı da eleştiren Kuvvetli, “Son zamanlarda gündemi meşgul eden ve çocukları dağa kaçırılan annelerin feryatları hepimizi üzmektedir.Görevi, evlatlarımızı korumak ve kollamak olan bir devlet varken vatandaşı,terörle iş birliği yaptığı bilinen bir partinin kapısına mecbur etmek,onlardan talepte bulunma zorunda bırakmak doğru mudur? Devlet etmek; devletin de ülkenin de geleceği olan evlatlarımızı koruyup kollayabilmektir. Devlet etmek; tek bir vatandaşın dahi ayağına taş değirmemek değil midir? İktidarın ülkeyi bu amaçla yönetme mecburiyetinde olmalıdır.” açıklamalarında bulundu.

12 Eyl 2019 - 11:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.