Hava çok kirliydi

Kış geldi hava kirliliği sorunu yine kendini gösterdi

On yıldır doğal gaza geçemeyen ve ilçeleri bir yana merkezde dahi doğal gazı evlere taşımayan Trabzon, kirli kış aylarıyla yeniden yüzleşiyor. Trabzon’da kış aylarının bitmeyen sorunu olan hava kirliliği pazar günü ürkütücü seviyeye ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Fatih Mahallesi’ne kurduğu Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan gelen bilgilere göre Trabzon 105 AQI değeriyle hassas seviyeye düştü. Turuncu renkle gösterilen Trabzon hava kalitesinin, Türkiye ortalamasının altında olduğunu gözlenirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde Trabzon’daki hassas seviyenin sağlık sorunu yaşayanlar açısından tehlike oluşturabileceği ifade edildi.

TRABZON’DA kış aylarının bitmeyen sorunu olan hava kirliliği pazar günü ürkütücü seviyeye ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Fatih Mahallesi’ne kurduğu Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan gelen bilgilere göre Trabzon 105 AQI değeriyle hassas seviyeye düştü. Turuncu renkle gösterilen Trabzon hava kalitesinin Türkiye ortalamasının altında olduğunu gözlenirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde Trabzon’daki hassas seviyenin sağlık sorunu yaşayanlar açısından tehlike oluşturabileceği ifade edildi.

Uzmanlar hava kirliliğinin günlük yaşamı olumsuz etkileyeceği yönünde uyarılarda bulunurken kirliliğin özellikle kronik bronşit, amfizem ve astım gibi hastalıklara neden olduğu kaydedildi. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda basın yayın organlarında İstanbul’da birçok hastada geçmeyen kuru inatçı bir öksürükle karakterize bir çeşit bronşitin çok yaygın olarak rastlandığına dair gelişmelerin hava kirliliğiyle ilgili olduğu ifade edildi. Özellikle kuru öksürüğün hava kirliliğine bağlı olarak bronşlarda oluşan bir tür alerjik iltihap sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Berkant PARLAK

20 Kas 2017 - 11:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.