Hareket alanımız kısıtlı

ANADOLU Tüm Engelliler Dernek Başkanı Hacı Kaya, ramazan ayıyla birlikte ortaya çıkan restoranların yaya kaldırımlarına masa kurması nedeniyle tekerle...

ANADOLU Tüm Engelliler Dernek Başkanı Hacı Kaya, ramazan ayıyla birlikte ortaya çıkan restoranların yaya kaldırımlarına masa kurması nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan bireylerin büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Üyesi ve Anadolu Tüm Engelliler Dernek Başkanı Hacı Kaya, özellikle ramazanın gelişiyle birlikte ayyuka çıkan restoranların yaya kaldırımlarına masa kurması nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan bireylerin büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Trabzon’da engellilerin hareket alanlarının bilerek ya da bilmeyerek kısıtlandığından söz eden Hacı Kaya, “Akülü araç kullanan arkadaşlarımız kaldırımların belli noktalarını esnafların bilinçli olmaması nedeniyle kullanamıyor. Kendisini kendisinden ibaret gören insanlar yine kaldırımlara araçlarını park ediyor. Farklı insanların da bu şehirde yaşadığını insanlar bilmeli. Görme engelli arkadaşlarımız yolda yürürken sarı şeritler çoğu zaman kapalı oluyor. Kaldırımlar işgal ediliyor. Engelsiz bir şehir istiyoruz.” diyerek yetkililere denetim yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Artık Türkiye’nin pek çok şehrinde yaşlı ile engelli bireyler için asansörlü üst geçitlerin olduğunu ancak Trabzon’da böyle bir üst geçide denk gelmediklerinden söz eden Hacı Kaya, “Üst geçitlerde büyük sıkıntı var. Her yerde asansörlü üst geçit var bizim şehrimizde de bunları istiyoruz. Hem engelli hem de yaşlı insanların bunlara ihtiyacı var. Engelsiz bir Trabzon istiyoruz.” dedi.

Engelli bireylerin topluma kazandırılması için gelir testinin kalkması gerektiğini belirten Hacı Kaya, “Engellilerde aile için gelir testi kalkmalı. Bu çok ciddi çünkü engelli bireyi topluma kazandırmak istiyorsak bunu sosyal ve ekonomik şartlarını düzelterek yapmalıyız. 18 yaşındaki engelli bir birey babasından ne kadar para isteyebilir? Ama devlet babalığını göstererek engelli bireyleri topluma kazandırmalı.” ifadelerini kullandı.

Engellilerin yerel yönetimlerdeki temsiliyetinin artması için çalışma yapılmasını isteyen Hacı Kaya, “Engelli bireylerin yerel yönetimlere katılmasını istiyoruz. Engellilerle ilgili belediyede hiçbir meclis üyesi yok. Samimiyet istiyoruz. İçtenlik istiyoruz. Engelliler daire başkanlığı kurulmasını ve bu sayede engelli bireylerin yereldeki sorunlarına çözüm alınacağını düşünüyoruz.” dedi. > Gültekin SADIKOĞLU

26 May 2019 - 11:18 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.