Haklı olan kazandı…

AK Parti aslında 23 Haziran akşamı değil, 31 Mart akşamı bir hakkın teslimine yanaşmayarak kaybetti. En temel güvencesi ‘sandık’ olan bir siyasi harek...

AK Parti aslında 23 Haziran akşamı değil, 31 Mart akşamı bir hakkın teslimine yanaşmayarak kaybetti. En temel güvencesi ‘sandık’ olan bir siyasi hareket, varlığını borçlu olduğu sandığa adeta tekme attı. Bu tekme, hakkın haklının ve adalet arayışının karşısında gücün verdiği şımarıklığın bir tezahürü gibi algılandı. Ama 23 Haziran akşamına kadar sürdü.

AK Parti, zehirli bir gücün kuşatması altında hızla kaybetme sürecine doğru gidiyor. Hangi hataları yaparsa yapsın, insanların son noktada kendisini tercih ettiği dönemlerin sona erdiğini göremiyor. Zira ekonominin tüm tercihleri değiştirdiği bir dönem yaşıyoruz. AK Parti’den CHP’ye oy gitti. Hem de yüzde 10 gibi bir oranda... Demek ki parti içinde bazı kesimler ve vatandaşlar gidişattan çok rahatsız. AK Parti artık her şeyi bir kenara bırakıp CHP’ye oy verebilen ‘yüzde 10’ un analizini yapmalıdır. Yapar mı bilemeyiz. Lakin yapacağına inanmıyoruz. Zira AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile halktan uzaklaştı ve halkı eskisi gibi önemsemiyor. AK Parti’nin yanlışları ve İstanbul sonucuyla ilgili çok şey yazabiliriz. Ama 10 maddede özetleyelim...

***

1- Sandık halkın en kutsal saydığı iradeydi. AK Parti buna saygı göstermedi.

2- Seçilme yaşını 18’e indiren AK Parti İstanbul’a 70 yaşında bir ismi aday gösterdi.

3- AK Parti kendisiyle fena çelişti. 31 Mart’ta ‘BEKA sorunu var’ diyen AK PARTİ 23 Haziran’da adeta APO’nun mektubuna sığındı.

4- Cumhurbaşkanının İstanbul seçimi için son kertede sahaya inmesi ve İmamoğlu’nu hapisle tehdit etmesi büyük yanlıştı.

5- 31 Mart’ta Saadet Partisi’ni ötekileştirip 23 Haziran’da sevmeye kalkmak inandırmadı.

6- MHP’de kalan ülkücüler AK Parti’ye mesafeliler. Kendilerine daha yakın bulduklarına oy veriyorlar. AK Parti bunun farkında bile olmadan CHP’ye geçişin yolunu açtı.

7- AK Parti’nin yazar-çizer kadrosu yanlışları doğru olarak sunmanın yarışı içinde. Milleti ahmak yerine koyup yandaşlıkta yarışıyorlar. Millet vicdanını esir alamayacaklarını bilmiyorlar. Yanlışa yanlış demezlerse yarın hepsi ‘eyvah’ diyecek. Bunca medya baskısı ve propagandası da işe yaramıyorsa artık düşünme zamanı.

8- AK Parti’de tuzu kuruların dönemi işliyor. Parti, fakiri, işsizi artık görmüyor. 31 Mart’tan 23 Haziran’a İstanbul’da acaba kaç kişi işinden oldu. Acaba kaç aile ekonomik kaygı içine girdi?

9- Köprüler, havalimanları, otoyolları insanların refahı için önemli. Ancak insanlar bunu hissedecek refah sınırının çok altında yaşıyor. Seçim kaygısı yaşayan insana en lüks havalimanı sunmak anlamsızdır. Seçmen bunu gösterdi.

10- AK Parti kendi eliyle İstanbul seçimini Türkiye seçimi yaptı. Artık ya iç muhasebe yapıp normale dönecek veya eriyecek.

***

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gelince... Müthiş bir irade sergiledi. Uğradığı haksızlık karşısında fırtınalar koparabilirdi. Mazbatası elinden alındığında yeri göğü inletebilirdi. Ama sabretti. Geleceği gördü ve akıllı bir strateji izledi.

1- Kimliği, kişiliği ve az konuşması önemliydi. Trabzonluluk olgusu büyük güven getirdi.

2- Saygıyı hiç elden bırakmadı. Kavga etmedi, sessizliği benimsedi.

3- CHP’nin adayı gibi değil, İstanbulluların ve hatta Türkiye’nin adayı gibi bir tutum sergiledi.

4- CHP tarihinde CHP hanesine AK Parti’den %10 oranında oy almayı başaran başkan adayı yazdırmayı başardı.

Şimdi esas sınavı başladı. Milletin ‘umut olabilir mi?’ sorusunu hiç unutmamalı. Kendi ifadesiyle; “Seçimi bir parti ve kesim değil, bütün İstanbul ve ülke kazandı. Yeni bir sayfa açılacak. Artık sevgi ve hoşgörü olacak. Önyargı dönemi bitti. Bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Liyakatli, çalışkan herkes benimle çalışabilir” prensiplerini hayata geçirebilmeli. Söylemlerini eylemleriyle göstermeli.

Haklı olan kazandı. Hakkı olan hakkını aldı. Hayırlı olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

hAKAN - sayın ali öztürk ilk defa doğruları vurgulamışsınız sizi tebrik ediyorum akp nin en büyük yanlışı bence yanlışlıkları doğru olarak sunarak milleti ahmak yerine koymaları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 10:59


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler