Güzel ezan okuma yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığınca, namaza davetin en güzel ifadesi Ezan-ı Şerifi başarıyla icra edenlerin belirlenmesi amacıyla Diyanet TV ekranlarında ilk kez düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında’ Gümüşhaneli Umutcan Doğan yarı finalin birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, namaza davetin en güzel ifadesi Ezan-ı Şerifi başarıyla icra edenlerin belirlenmesi amacıyla Diyanet TV ekranlarında ilk kez düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında’ Gümüşhaneli Umutcan Doğan yarı finalin birincisi oldu. Diyanet TV Ekranlarında yayınlanan ve ünlü sunucu Bekir Develi tarafından sunulan ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın yarı final birincisinin belirlendiği 14.bölüm yayımlandı.

HİCAZ MAKAMINDA ÇİFTE EZAN OKUDU

Jüri üyeliğini Hadi Duran, İsmail Coşar, Fatih Koca’nın yaptığı yarışmada bu hafta konuk jüri olarak Mehmet Emin Ay da yer aldı. 27 Nisan günü yayımlanan 14.bölüm yarı finalde 4.haftanın birincisi olan hemşehrimiz Umutcan Doğan, 3.haftanın birincisi Nuri Baktemur’la birlikte ‘Hicaz’ makamında çifte ezan okudu. Jürinin büyük beğenisini toplayarak dört jüri üyesinden de tam puan alan Doğan, seyirciden de 97 puan alarak toplam 497 puanla 6 yarışmacı arasından yarı final birincisi olarak finale yükseldi.

BU EZAN İSTANBUL VE ANKARA’DA OKUNMALI

Okuduğu ezanla dinleyenleri adeta mest eden Şiranlı hemşehrimiz Doğan, Şiran İmam Hatip Lisesi mezunu. Şiranlı hemşehrimiz Umutcan Doğan 4 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00'da Diyanet Tv ekranlarında tüm Gümüşhane’yi temsil edecek. Finalde de 6 yarışmacıyla mücadele edecek olan Doğan, yarışmanın sonunda “Üstad olarak bildiğimiz jüri üyelerimiz her birinizden tam puan almak beni gururlandırdı ve duygulandırdı” dedi. Jüri üyelerinden İsmail Coşan, Umutcan Doğan için “Allah bu nimeti sevdiğine verir. İnsan üzerine en güçlü etki sestir. Bu ezanı İstanbul'da, Ankara'da okumalı” değerlendirmesinde bulunurken jüri üyesi Fatih Koca da “Ezanın güzelliğine daldım ve dinledim. Çok güçlü bir ses, muhteşem bir gırtlak” diye konuştu. Jüri üyesi Hadi Doğan “Ezanı okumadı, şakıdı. Klasik İstanbul usulü ezan dinledik” sözleriyle düşüncelerini ifade ederken, konuk jüri üyesi Mehmet Emin Ay ise “Selatin camilerinde ezan okuyacak kabiliyette kardeşlerimiz. Allah'ın özel bir lütfu olduğuna inanıyorum bu ses güzelliğinin” ifadelerini kullandı.

30 Nis 2019 - 12:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.