Gürcistan ile ticaret zirvesi

Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ni ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile görüşen konuk Başkonsolos, Gürcistan ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin arttırılmasının çok önemli olduğunun altını çizerek mevcut ilişkilerin daha üst noktalara çıkarılması gerektiğini söyledi.

Gürdoğan ise Sarp Sınır Kapısı’ndan geçişlerin hızlandırılmasının ve alternatif bir geçiş güzergâhı olarak Sarp Sınır Kapısındaki yoğunluğu azaltacak olan Muratlı Kapısının Gürcistan tarafınca biran önce tamamlanması konusunda Konsolos’tan girişimlerde bulunmasını istedi.

Türkiye ve Gürcistan arasında uzun yıllara dayalı çok iyi ilişkiler bulunduğunu belirten Gürdoğan, bu ilişkilerin her alanda daha da ileriye götürülmesinin her iki ülkenin ve bölgenin yararına olacağını söyledi.

Türkiye ile Gürcistan’ın ticari ilişkilerinin başladığı 1992 yılından bu yana çok yol kat edildiğini ve başarılar sağlandığını ifade eden Gürdoğan, önümüzdeki Ekim ayında Türk-Gürcü ticari ilişkilerinin 25. yılının kutlanılacağını ve ticari ilişkilerin daha ileri safhalara taşınacağına vurgu yaptı.

27 Eyl 2017 - 15:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.