Gümüşhane’nin gülen yüze ihtiyacı var

İYİ PARTİ Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı, Trabzon’da basınla buluştu. Kendisini adaylığa toplum ve teşkilâtın sürüklediğini belirten Canlı, “Gümüşhane’nin gülen yüze ihtiyacının olduğunu gördüm.” dedi.

İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Mustafa Canlı, kendisini adaylığa toplum ve teşkilâtın sürüklediğini belirterek “Gümüşhane’nin gülen yüze ihtiyacının olduğunu gördüm.” dedi. Dün Trabzon basınıyla Trabzon’daki bir restoranda bir araya gelen Canlı, Gümüşhane ve Trabzon’un birbirinden ayrılamayacak parça olduğunu ifade etti. Düzenlenen kahvaltıya İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Mustafa Canlı’nın eşi ve bazı teşkilât mensupları katıldı. Daha önceden adaylığa sıcak bakmamasına rağmen aday olan Canlı, talebe karşı kayıtsız kalamadığını açıkladı.

TEŞKİLÂTIN BEKLENTİSİ, HALKIN TALEBİ

Canlı, “Bizi adaylığa sürükleyen teşkilâtımızın beklentisi ve toplumun değişik kesimlerinden gelen taleplerdir. Toplum, kendisiyle iç içe olan bir yöneticinin özlemini çekiyor. Gümüşhane’nin gülen yüze ihtiyacının olduğunu gördüm. Mevcut yönetim üzerine düşeni yapsa bize görev düşmez. Belediyecilik toplumla gülen ve ağlayan bir anlayış istiyor. Belediye başkanı seçildiğinde parti kimliğini arka planda bırakmalı. Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimde gönül belediyeciliğinden bahsediyor. Bu kardeşiniz, 1999’dan beri gönül belediyeciliğini en iyi uygulayan birisidir.” ifadelerini kullandı. Oy kullanacak seçmenlere seslenen Canlı, “Halkımızın belediye başkan adaylarını değerlendirirken liyakate göre, çözüm odaklı kişileri ve toplumu kucaklayan adayları tercih etmesi en büyük dileğimizdir. Böyle olursa kazanan hem toplum hem de şehir olur. Türkiye’nin bir beka sorunundan bahsediliyor. Yerel yönetimlerin bekayla yakından uzaktan alâkası yoktur. Biz Gümüşhane’de kazanmak için yola düştük. Toplumun her kesiminden sıcak ilgi gördük.” şeklinde konuştu.

Samimiyetin önemine vurgu yapan Canlı, şöyle devam etti: “Dün de samimiydim, bugün de samimiyim. Allah yarın da samimi olmayı bize nasip etsin. Dün gazetede bir haber gördüm. Adayımızın bir tanesi diyor ki: ‘Ben gelirsem suyu bedava yapacağım.’ Yahu arkadaş nasıl bedava yapacaksın? Bu belediyenin borçları var. Siz hem iyi belediyecilik yapmak isteyecekseniz hem kaynak üretmek istiyorsunuz hem de diyorsunuz ki ‘Suyu bedava vereceğim.’ Bu olmayan bir hayaldir. Bugün bunu diyebilirsiniz ama yarın gerçeklerle karşılaşırsınız. Gerçekleştiremeyeceğim hiçbir sözü topluma vermemeyi esas kabul ediyorum.”

DENETLENMEYEN BİR KAMU YÖNETİMİ VAR

Canlı, “Türkiye’de şu anda denetlenmeyen bir kamu yönetimi var. Denetlemenin sonucunun da yaptırım olması lâzım. Olmadığı zaman da bir anlam ifade etmiyor. Sadece devlet tarafından değil, toplum tarafından da basın tarafından da denetlenmesi lâzım. Gümüşhane’de ilk kez benim dönemimde otopark sorununu çözmek için belediyenin altını otopark yaptım. Araç asansörü koydum. Ondan sonra yapılacak konutlara da örnek olsun istedim. Biz bunu yaptık, hizmete sunduk. Bu asansör, bu dönemde yıkıldı. Toplum demiyor ki ‘Bu yapılan asansörü siz niye yıktınız? Neden bunu iptal ettiniz?’ Gücün bir yerde toplanması eleştiri kültürünü de yok ediyor.” şeklinde konuştu.

Berkant PARLAK

17 Oca 2019 - 11:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.