Gümüşhaneli dağcılardan Artabel yürüyüşü

​​​​​​​Dağcılar Artabel Gölleri Tabiat Parkındaki buzul göllerini gezdi

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular endemik bitkileri, eşsiz güzellikleri ve buzul gölleriyle Gümüşhane'nin çatısı konumundaki Artabel Gölleri Tabiat Parkına doğa yürüyüşü düzenledi.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki tabiat parkında gerçekleştirilen zorlu yürüyüşe kulüp üyesi 29 sporcu katıldı. Artabel yaylasından yürüyüşe başlayan sporcular ilk olarak Adalı göle ulaştı. Ardından hazin bir hikayesi bulunan Ahtabur gölüne ve şehit mezarları ve Osmanlu-Rus harbi döneminden kalan siperlerin bulunduğu 3 bin 200 metre rakımlı zirveye tırmanış gerçekleştiren sporcular daha sonra inişe geçerek diğer küçük göllerin yanından Büyük göle ulaştı. Sporcular Artabel vadisinde yay çizerek gerçekleştirdikleri yürüyüşü başladıkları nokta olan Artabel yaylasında sonlandırdı.

Bünyesinde şehrin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Zirvesini de barındıran 58 bin 590 dekar alana sahip Artabel Gölleri Tabiat Parkının yalnızca bir kısmını gezdiklerini ve yürüyüşün toplam 6,5 saat sürdüğünü kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Temmuz ayının son günlerinde olunmasına rağmen yüksek kesimlerdeki kar birikintilerinin üzerinde yürüdüklerini söyledi.

Artabel'e her yıl düzenli olarak yürüyüşler düzenlediklerini ve bölgenin şehrin turizme açılan kapılarından birisi olduğunu kaydeden Başkan Akbulut, son dönemde hem bilim dünyasının ilgisini çeken hem de doğa ve macera severlerin akın ettiği bölgeye GÜDAK sporcularının da yoğun ilgi gösterdiğini ve her yaş grubunda 29 sporcuyla etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Artabel'de doğanın bütün güzelliklerini cömertlikle doğaseverlere sunduğunu ifade eden Akbulut, zorlu ama keyifli bir yürüyüşte sporcuların 8,5 kilometrelik parkur boyunca yüzlerce kare fotoğraf çektiğini söyledi.

24 Tem 2017 - 12:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.