Gümüşhane’de tarihi konaklar yeni turizm yatırımları için satışa çıkarıldı

Gümüşhane’de mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan 2 adet taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli olan tarihi konak satışa çıktı. Satıştan elde edilecek gelirlerle yeni turizm yatırımları gerçekleştirilecek.

İl Genel Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda İl Encümeni tarafından ihale edilecek konaklarla ilgili ilan yerel ve ulusal gazetelerde yayımlanırken, kurumun yaptığı değerlendirmeler ve diğer kurum görüş ve ekspertizleri sonucunda Karşıyaka Mahallesinde bulunan Özdenoğlu Konağı ve bahçesi için 2 milyon 392 bin 475 TL, Özcan Mahallesinde bulunan Balyemez Konağı ve bahçesi için 7 milyon 538 bin 265 TL muhammen bedel belirlendi. İhalesi 3 Ekim tarihinde saat 14.00’da İl Genel Meclisi binası İl Encümeni Toplantı salonunda başlayacak satış 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35.a maddesine göre göre kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. Konaklar aynı adda kalacak, Koruma Kurulundan izin alınmadan çivi çakılamayacak Halen aktif olarak il turizmine hizmet veren her iki konağa yerel ve ulusal markaların da ilgi gösterdiği öğrenilirken, her iki konak ve bahçesi de “Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescilli olduğu için hiçbir şekilde Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan ve ilgili Belediye’den izin almadan taşınmaza müdahale edilemeyecek, konakların ismi de değiştirilemeyecek. Konakların satışıyla kesinlikle kar elde etmeyi düşünmediklerini ifade eden Gümüşhane Valisi Okay Memiş, özele geçecek konakların daha iyi hizmet vermesinin sağlanacağını, ayrıca satıştan elde edilecek kaynağın da turizme yönelik vizyon projeler ve şehrin ihtiyacı olan aynı konseptte ki projelerde kullanılacağını belirtti.

21 Eyl 2017 - 10:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.