Gümüşhane'de imar barışı bilgilendirme toplantısı

Gümüşhane'de il merkezine bağlı köylerin muhtarlarına yönelik imar barışı konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Valilik toplantı salonunda düze...

Gümüşhane'de il merkezine bağlı köylerin muhtarlarına yönelik imar barışı konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelince 93 köy muhtarına imar barışı projesine ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, uygulamanın hem Gümüşhane hem de 81 ildeki kırsal ve kentsel yapılaşmayla ilgili olduğunu hatırlattı.

Türk toplumunun dünyada önemli bir millet ve medeniyet olduğuna işaret eden Memiş, şunları söyledi:

"Kentleşme konusunda biraz sorunlarımız var. Orta Asya'dan göçebe bir toplum olarak Anadolu coğrafyasına göçtüğümüz için hala yaylacılık, göçerlik devam ediyor. 2018 yılına geldiğimiz halde özellikle yaylalarımızda başıboşluk, çok ciddi sorunlar olduğu muhakkak. Yaylalar bizim çok ciddi doğal güzelliklerimiz. Türkiye'nin coğrafi olarak en güzel illerinden birisi Gümüşhane. Bütün yayla ve köylerimiz olağanüstü güzellikte. Ancak bu yaylalar ilerde bizim için turizmde çok ciddi bir gelir kaynağı olacakken sadece Gümüşhane'de yaklaşık 6 bin 500 kaçak yapı stoku var. Normal şartlarda bunların yıkılması gerekiyor. Ama ne yıkmak ne de düzeltmek mümkün. Bunun formülize edilmesi lazım."

Memiş, Gümüşhane'de merkez ilçe köylerinin temel altyapı hizmetleri açısından çok iyi durumda olduğunu bildirerek, "Bütün köy yollarımız bu coğrafi zorluklara rağmen asfalt. Bir liraya 5 liralık iş yapıyor, kamu kaynağını çarçur etmiyoruz. Hizmetlerin önceliğini düşünmemiz lazım." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Memiş, köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.

19 Haz 2018 - 14:58 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.