Gülcemal çöktü!

Trabzon'da deniz dolgusu çöktü, 3 kamyon kıyıda asılı kaldı

TRABZON’DA, sosyal ve kültürel yaşam alanı için süren deniz dolgusuna toprak taşıyan 3 kamyon, çöken dolgu toprağına saplandı. Dolgu ile sürüklenen kamyonlar, kıyıda asılı kaldı. “Tarım toprağı kullanılıyor!” iddiaları ile gündeme gelen dolgu için 2 gün önce uzmanlar “Dolgu kriterlerine uygun çalışma yapılmıyor, çökme olabilir.” uyarısında bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak kamyon sürücülerini suçladı.

Trabzon’da, sosyal ve kültürel yaşam alanı için süren deniz dolgusuna toprak taşıyan 3 kamyon, çöken dolgu toprağına saplandı. Dolgu ile sürüklenen kamyonlar, kıyıda asılı kaldı. Tarım toprağı kullanılıyor iddiaları ile gündeme gelen dolgu için 2 gün önce uzmanlar “Dolgu kriterlerine uygun çalışma yapılmıyor, çökme olabilir.” uyarısında bulunmuştu. Olay, saat 12.30 sularında Kemerkaya Mahallesi’nde sürdürülen sosyal ve kültürel yaşam alanı dolgu inşaatında meydana geldi. 800 bin metrekarelik alanda sürdürülen dolguya toprak taşıyan 3 kamyon, çöken dolgu toprağına saplandı. Dolgu ile sürüklenen kamyonlar, deniz kıyısında asılı kaldı. Sürücülerinin terk ettiği kamyonlar için olay yerine kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, çöken dolgu toprağına saplanan ve sürüklendikleri kıyıda asılı kalan 3 kamyonu yapılan çalışmalar sonucu bulunduğu yerden kurtardı.

ŞOFÖRLER

KONUŞTU

Kamyon şoförlerinden Muammer Salih, dikkatsizlik sonucu böyle bir olayın meydana geldiğini belirterek, "Bu durum döküm sahalarının genel sorunu. Daha dikkatli olmamız gerekiyor. Daha önce başımıza böyle bir olay geldi, sürekli geliyor. 20 yıldır bu işi yapıyoruz. Sürekli böyle olaylarla karşılaşıyoruz." dedi. Şoförlerden Ahmet Güner de "Hafriyat kesildi, biz de aşağı indik. Şu anda aracım çıktığı için mutluyum. Araçlarda ufak tefek sorunlar var. Ben aracın içerisindeydim. Biraz panik yaptım ve korktum. Daha önce böyle bir şey yaşamadım." diye konuştu. Sinan Şahin ise "Biz döküm yapmak için yanaştık, toprak, alttan deniz ıslattığı için çamura döndü. Arabanın yükünü çekemeyince alttan heyelan gibi kamyonlarla birlikte denizi bulduk. Düşerken kamyondan aşağı indik, bıraktık kamyonu gitsin gidebildiği kadar, ilk önce kendi canımızı sağlama aldık. Malımızı da kurtardık, şükürler olsun. Yapacak bir şey yok. Kamyoncunun kaderi bu." ifadelerini kullandı.

ÇÖKME OLABİLİR UYARISI YAPILMIŞTI

Trabzon'da süren sosyal ve kültürel yaşam alanı projesi, dolguda tarım toprağı kullanıldığı iddiaları ile tartışmalara neden olmuştu. Uzmanlar, dolguda tarım toprağı kullanılmasının zararlarına dikkat çekmiş, dolguda oluşturacağı risklere işaret etmişti. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen de yapılan projede çökmelerin olacağını belirterek "Trabzon’da yapılan bütün dolgularda aynı problemler yaşanıyor. Burada yapılan dolguda, dolgu kriterlerine uygun çalışma yapılmıyor. Önce kayaç toprağını sermeleri lazım. Sonra üzerine bitkisel toprak dediğimiz örtü toprağını kesinlikle koruma altına almaları gerekiyor. Peyzajda kullanılan toprakla maalesef dolgu yapılıyor. Zemin sağlamlaştırmaya gitmeleri gerekiyor. Eğer işlem yapılmazsa bu durum çökmeye neden olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

14 Eyl 2018 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Mühendis - Çevre mühendisi dolgu için açıklama yapmış. Ne anlar dolgudan, bu olaylar bu şekilde bilmişiz insanların dolgu faaliyetini gerçekleştirmesinden dolayı oluyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 12:09