GRÜ'de hafif silah sistemleri teknikerleri yetiştirilecek

Giresun Üniversitesi (GRÜ) bünyesinde Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği Programı açılmasının, YÖK tarafından onaylandığı bildirildi. Üniversiteden y...

Giresun Üniversitesi (GRÜ) bünyesinde Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği Programı açılmasının, YÖK tarafından onaylandığı bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu eğitimli ara eleman açığını gidermek amacıyla Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda açılması planlanan bölümün, Türkiye'deki üniversitelerde "Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği" adıyla açılan ilk program olduğu belirtildi. Savunma sanayinde bilgi transferinin oldukça güç ve maliyetli olmasının, ülkeleri kendi mühendis ve ara elemanlarını yetiştirmeye sevk ettiği, böylece sektördeki eğitimli ve donanımlı insan gücü ihtiyacının, gelişen teknolojiyle giderek daha da önem kazandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bir yıllık bir çalışmanın sonucunda YÖK'ten onay alan bu programla üniversitemiz bünyesinde eğitim görecek öğrencilerimiz, bölgemizde faaliyet gösteren silah firmalarının yanı sıra savunma sanayi alanında faaliyetlerini sürdüren ülke genelindeki birçok firmada istihdam edilebilecek ve sektörde büyük eksiklik olan eğitimli ve donanımlı ara eleman eksikliğinin kapatılmasına yardımcı olacaktır." Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesinin, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bu alanda önemli çalışmalara imza atacağına inandığını ifade etti. Coşkun, son yıllarda savunma sanayinde büyük ivme yakalayan Türkiye'de ara eleman konusunda yaşanan eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmaların hızlandığı bu dönemde, bu bölümün Giresun Üniversitesi bünyesinde açılmasının önemine işaret etti. Hafif Silah Sistemleri Teknikerliği Programı için yeni laboratuvar ve atölyeler oluşturacaklarını ve bunları modern cihazlarla donatacaklarını belirten Coşkun, konusunda uzman öğretim elemanları ve teknik personelle de güçlü bir kadro oluşturacaklarını kaydetti.

23 Oca 2018 - 13:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.